„Portarii sud-americani nu au constanţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Moraru, fostul portar al naţionalei României, spune că acesta este marele defect al goalkeeperilor care vin din acea parte a lumii. Gafa monumentală a portarului Stelei, Robinson Zapata, în partida cu FC Argeş, scor 2-2, a redeschis discuţia despre valoarea jucătorului columbian.

Dumitru Moraru, fost por­tar al echipei din Ghen­cea şi al echipei na­ţio­nale, are o explicaţie in­te­resantă pentru gafele colum­bi­a­nului.

„Ăsta e marele defect al portarilor sud-americani: nu sunt constanţi. Altfel, mie îmi place de Zapata, este un portar bun, dar a greşit de mai multe ori. Nu ştiu de ce se întâmplă, pentru că nu sunt acolo.

Are o tehnică foarte bună, însă, la Piteşti, a comis o eroare. În loc să aştepte să prindă mingea, a făcut un pas în faţă şi l-a lovit mingea în piept”, a declarat pentru „Adevărul” actualul antrenor.

Numai în acest sezon, Zapata a comis câteva erori monumentale care au costat scump echipa Steaua.

Încă trei gafe grave în campionat

În prima etapă a ediţiei 2008-2009, la Vaslui, mingea expediată de Lubinkovici a trecut pe lângă portar şi s-a oprit în plasă, moldovenii câştigând cu scorul de 1-0.

În etapa a cincea, la Bistriţa, şutul lui Borbely la colţul scurt l-a surprins pe Zapata, iar balonul a intrat în poartă printre stâlp şi portar. Scor final: 2-2.

Etapa a 11-a a însemnat o nouă eroare pentru columbian, la Galaţi. Atacantul Oţelului, Pena, a înscris tot la colţul scurt. Zapata a gafat şi în Liga Campionilor.

În partida din deplasare cu Lyon, portarul a fost surprins de execuţia din lovitură liberă a lui Juninho, de la 35 de metri.

Becali: „Asta e diferenţa dintre noi şi Dinamo”


Sătul de gafele goalkeeper-ului, Gigi Becali a răbufnit. „Aia era minge de respins în halul ăla? Trebuia prinsă! Dar dacă nu ai un portar, la revedere. Trebuie să ne luăm pe altcineva în poartă, pentru că se năruie munca celorlalţi jucători.

Asta e diferenţa dintre noi şi Dinamo şi chiar dintre noi şi FC Argeş. Boşneag a apărat tot, iar al nostru şi-a dat gol singur. Lobonţ ar fi prins mingea aia cu o mână”, a tunat Becali la Fanatik Show.

Ionuţ Boşneag : „L-am întrebat pe Ogăraru în ce colţ bate“


Ionuţ Boşneag (27 de ani), portarul echipei FC Argeş, este la al treilea penalty parat în sezonul actual. Primul a fost apărat în faţa stelistului Arthuro, în tur.

Adevărul: Cum faci de aperi penalty-urile?

Ionuţ Boşneag:
Nu este nimic deosebit. Este vorba despre inspiraţie, multă concentrare şi bineînţeles noroc.

Te pregăteşti special pentru ele?

Nu pot spune aşa ceva. La antrenamentele făcute cu domnul Vasile Stan, mi se trage la poartă de la 11 metri mai mult pentru relaxare, în pauzele dintre exerciţiile mai solicitante.

Ce i-ai spus lui Ogăraru înainte de penalty?

L-am întrebat în ce colţ bate. Sunt mici şicane pentru a încerca să-l deconcentrezi pe adversar.

L-ai simţit că va trage în stânga ta?

Da. M-am gândit cu ce picior execută, profilul lui ca jucător, şi m-am gândit că acolo va executa. A şutat plasat, dar nu a avut aşa tărie. L-am aşteptat puţin, nu am plecat înainte de a şuta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite