Gică Popescu: "Trebuie să te consideri norocos că ai luat parte la un Real Madrid - Barcelona"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Popescu îşi aduce aminte cu mare nostalgie de perioada în care a jucat pentru FC Barcelona. Între 1995 şi 1997, timp de două sezoane, "Baciul" a avut privilegiul de a evolua pentru unul dintre cele mai mari cluburi din lume. În plus, ceea ce contează când ajungi la această grupare este să te înscri pe lista norocoşilor fotbalişti care au jucat într-un "El Clasico", Real Madrid - FC Barcelona, eveniment unic în Spania şi foa

"Adevărul" va transmite în format livetext partida Real Madrid - FC Barcelona, care se va disputa, sâmbătă, începând cu ora 21:00.

"Barcelona - Real e meciul cel mai aşteptat al sezonului, al anului. Această dispută eternă este deosebită. Toată lumea se pregăteşte cu o săptămână înainte, tribunele, jucătorii, suporterii, presa sportivă."

"Ca jucător trebuie să te consideri norocos că ai luat partea la un asemenea meci. Eu am fost un privilegiat. Atmosfera este senzaţională. Suporterii Barcelonei îşi doresc întotdeauna să bată Realul. La acest derby, ei pregătesc de fiecare dată un mozaic senzaţional în tribune. În fiecarea an este diferit."

"Pe "Bernabeu" atmosfera este extrem de ostilă Barcelonei. Toată arena este îmbrăcată în alb, culoarea Realului. Eu văd totuşi mai frumos spectacolul pe "Camp Nou", datorită acelui mozaic"

"Am participat la şase derby-uri Barca - Real. Îmi aduc aminte cu mare plăcere de un meci câştigat de noi cu 3-0. Am fost atunci şi printre cei mai buni jucători de pe teren", a mărturisit fostul internaţional român.

Gică Popescu se poate mândri cu faptul că a fost căpitanul Barcelonei la finala de Cupa Cupelor din 1997, câştigată în faţa francezilor de la PSG. În acea seară, el a ridicat primul trofeul deasupra capului.

FC Barcelona - Albacete, meci în care Hagi şi Popescu au marcat pentru echipa catalană:



Mai citeşte "Ce înseamnă Real Madrid - FC Barcelona, "El Clasico". Derby-uri de peste 80 de ani între Castilla şi Catalunia"
Aici se ucid "taurii". Real Madrid - Barcelona, cea mai tare coridă din Spania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite