Polonia e gata, Ucraina tremură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA nu mai are răbdare cu ucrainenii, care au primit un ultimatum până în luna octombrie pentru finalizarea lucrărilor promise. Din cauza întârzierilor de la stadioanele din Kiev şi Lvov, Ucraina poate pierde pe ultima sută de metri organizarea Europeanului din 2012.

În aceste zile, aproximativ 50 de ziarişti din întreaga Europă au fost invitaţi de UEFA să facă un tur al stadioanelor prevăzute să găzduiască în 2012 cele mai bune 16 echipe naţionale de pe Bătrânul Continent.

Astfel, dacă în Polonia totul se derulează conform graficului, Ucraina n-a putut să ofere aceleaşi garanţii. „Va fi un miracol dacă vor reuşi să termine la timp", a fost concluzia cotidianului spaniol „As", în special după ce ibericii au pătruns în interiorul arenei din Lvov. Stadionul trebuia să fie gata în luna iunie, însă deocamdată e un imens şantier, cu 10 luni înainte de startul competiţiei, prevăzut la 8 iunie 2012. Nici în capitala Kiev lucrurile nu stau mult mai bine, modernizarea „Stadionului Olimpic" (locul de desfăşurare al finalei) întâmpinând greutăţi. „Lucrările din Ucraina sunt finalizate în proporţie de 80%", a recunoscut cu indulgenţă şi secretarul general al UEFA, David Taylor.

Lucrările pe stadionul din Lvov sunt departe de a fi finalizate



În aceste condiţii, Michel Platini le-a transmis un ulti­matum celor din comitetul de organizare ucrainean: ori îşi onorează promisiunile până în luna octombrie 2011 ori se vor trezi cu dreptul de organizare retras. Dacă această ameninţare va deveni realitate, Polonia nu va avea de suferit, meciurile din Ucraina urmând să fie preluate, cel mai probabil, de Germania.

„Naţionalul" din Varşovia, gata de oaspeţi

În timp ce ucrainenii se chinuiesc să aducă stadioanele din Kiev şi Lvov la standardele cerute, polonezii au scăpat definitiv de emoţii. La începutul lunii, „PGE Arena" din Gdansk a primit ultimele finisări, pregătindu-se de inaugurarea oficială, la 6 septembrie în amicalul cu Germania. Apoi, chiar duminica trecută, „Stadionul Naţional" din Varşovia s-a deschis în premieră publicului, 75.000 de polonezi fiind prezenţi într-o singură zi în locul pe care se va disputa meciul de deschidere la Euro 2012.

15 octombrie este data maximă la care UEFA aşteaptă finalizarea stadionului din Lvov.

38 de miliarde de euro este costul estimat pentru organizarea Euro 2012 de către Polonia şi Ucraina.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite