Poleiţi-vă în aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Generaţia de Argint" are ocazia, astăzi, să capete străluciri de aur. Condiţie: să învingă Olanda. Fotbaliştii români vor fi echipaţi în alb Victor Piţurcă vrea ca jucătorii

"Generaţia de Argint" are ocazia, astăzi, să capete străluciri de aur. Condiţie: să învingă Olanda. Fotbaliştii români vor fi echipaţi în alb

Victor Piţurcă vrea ca jucătorii săi să fie concentraţi în meciul de azi cu Olanda, dar să evolueze dezinhibaţi

Victor Piţurcă se află în faţa unui meci decisiv, atât pentru el, cât şi pentru actuala generaţie de fotbalişti ai echipei naţionale.

În funcţie de rezultatul din ultimul meci al grupei C, Piţurcă şi elevii săi pot deveni eroi şi îşi pot trece în palmares o performanţă pe care foarte puţini o credeau realizabilă, calificarea din "grupa morţii"

Selecţionerul naţionalei României crede că "tricolorii" au cele mai mari şanse de a ajunge în sferturi. Cu Olanda deja calificată, Victor Piţurcă mizează pe relaxarea fotbaliştilor lui Marco van Basten şi pe foamea de performanţă a elevilor săi.

Parcursul bun de până acum al echipei naţionale nu l-a luat prin surprindere. Din contră, "Piţi" spune că ştia de la început că băieţii săi se pot lupta de la egal la egal cu orice echipă din lume. "Am demonstrat până acum că nu avem complexe în faţa echipelor mari şi că le suntem egali. La ora actuală, naţionala României poate învinge orice formaţie din lume.

Trebuie să fim concentraţi la maximum şi să jucăm fără emoţii", a comentat selecţionerul. Acesta şi-a făcut calculele pentru jocul din această seară, contra Olandei: "Avem nevoie de toate cele trei puncte, un simplu meci nul sau chiar o înfrângere la unu sau două goluri diferenţă, depinde de situaţie".

România schimbă echipamentul

În meciurile cu Franţa şi Italia, România a jucat în echipament de culoare galbenă. Pentru jocul cu Olanda, naţionala lui Piţurcă va fi îmbrăcată în alb. Ultima oara când Mutu&co. au jucat în alb a fost tot împotriva Olandei, în martie 2007, în remiza albă de la Rotterdam.

"Românii uimesc"

Cotidianul german "Die Welt" scrie că echipa naţională a României şi-a câştigat respectul tuturor la Euro, prin remizele cu Franţa şi Italia. "Românii uimesc agenţiile de pariuri din Europa", titrează publicaţie germană înainte de meciul "tricolorilor cu Olanda", continuând: "România face parte dintre surprizele Euro-2008.

Cu remizele în faţa campioanei mondiale, Italia, şi a vicecampioanei, Franţa, echipa română şi-a câştigat respectul tuturor. În ultimul meci, cu Olanda, echipa condusă în teren de starul Adrian Mutu este chiar cotată drept favorită la casele de pariuri", notează publicaţia germană, adăugând că delegaţia României şi-a rezervat deja un hotel la Viena, în cazul unei calificări în sferturi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite