FOTBAL: Platini este nemulţumit că echipele se împrumută şi devin datoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a afirmat că echipele greşesc atunci când se împrumută sume mari de bani, deoarece pot avea probleme în viitor, iar cluburile mici sunt dispuse să trucheze meciurile, informează site-ul oficial al forului.

"Unii au uitat, din cauza aspectului financiar, că aceste competiţii sunt evenimente sportive. Este intolerabil ca unele cluburi, participante în cupele europene, să se împrumute de bani pentru a-şi îndeplini obiectivele, ceea ce le duce într-o spirală a datoriilor, lucru care le poate distruge", a spus Platini într-un editorial postat pe site-ul UEFA.

Oficialul forului european s-a referit şi la echipele mai mici care participă în cupele europene. "Este şi mai greu de acceptat că anumite cluburi, cu ambiţii mai modeste, încearcă să profite din participarea lor prin producerea de bani din pariuri ilegale şi meciuri trucate. Excesul financiar din sport nu poate fi tolerat, ci susţinem principiile fair play-ului financiar. Acum analizăm modalităţile prin care nu ne vom întoarce la era pionierilor în competiţiilor europene, dar trebuie asigurat ca spiritul va continua să trăiască", a explicat fostul mare internaţional francez.

"Trebuie să ne amintim că întrecerile europene s-au născut din entuziasmul unui mic grup de oameni care iubesc fotbalul şi care au vrut să vadă care era cel mai bun club european, într-un moment în care comparaţiile se făceau doar pe baza partidelor amicale. Cupele europene au devenit adevărate evenimente, au devenit fenomene sociale, dar care s-au modelat de unul dintre factorii societăţii moderne: banii", a afirmat Platini. El a adăugat că nu se plânge de banii din fotbal, atât timp cât aceştia sunt folosiţi pentru susţinerea jucătorilor profesionişti sau în dezvoltarea infrastructurii, pentru că astfel sportul poate să devină durabil.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite