Piţurcă vrea măcar patru puncte în Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piţurcă are obiectiv să ducă echipa în Liga Europa
Piţurcă are obiectiv să ducă echipa în Liga Europa

Antrenorul Universităţii Craiova şi-a propus să câştige azi la Mediaş şi să obţină cel puţin un punct, etapa viitoare, pe terenul CFR-ului. Oltenii nu au jumătate de echipă la dispoziţie. Ştiinţa are şase indisponibili pentru partida de astăzi cu Gaz Metan Mediaş.

Craiova a dezămăgit în ultima perioadă, iar Victor Piţurcă vrea ca jucătorii lui să se revanşeze pe acest final de an. Primul obiectiv al oltenilor: obţinerea a minimum patru puncte din „dubla" cu Gaz Metan şi CFR, programată în această săptămână în Ardeal. Întâlnirea cu Mediaşul se joacă chiar în această seară. „Ţintim victoria, dar m-aş mulţumi şi cu un punct, în funcţie de cum decurge jocul. Gaz Metan are un lot mai bun ca noi, mai echilibrat numeric şi valoric", a spus antrenorul Ştiinţei. Acesta a fost obligat să ia în calcul şi egalul ca urmare a faptului că are şase indisponibili, Iliev, Lopez, Gargorov şi Prepeliţă fiind accidentaţi, iar Bărboianu şi Găman - suspendaţi. Cei de la Mediaş şi-au recunoscut emoţiile înaintea duelului cu Craiova, care a luat zece puncte din ultimele patru deplasări. „Ne aflăm în faţa unui meci foarte greu. Întâlnim o echipă care joacă mult mai bine în deplasare şi care, de la venirea pe banca tehnică a lui Victor Piţurcă, şi-a îmbunătăţit vizibil jocul calitativ. Oltenii încă mai au sincope, dar mai mult pe teren propriu. În deplasare, au jucat de fiecare dată foarte bine, sunt pe locul doi, după Dinamo, la goluri marcate", a mărturisit tehnicianul „găzarilor", Cristi Pustai.

Lung jr revine în poartă

De la Mediaş, Ştiinţa va pleca la Cluj, unde vineri va evolua pe terenul campioanei CFR. Gargorov şi Prepeliţă ar putea fi recuperaţi până la ora întâlnirii. „Trebuie să acumulăm măcar patru puncte din cele două meciuri. Suntem într-o situaţie dificilă şi trebuie să remontăm ce am pierdut acasă. Asta ne e datoria faţă de suporteri", a anunţat Piţi. Răzvan Stanca are şanse minime să apere la Mediaş, după evoluţiile din ultimele etape. Cel mai probabil, Victor Piţurcă îl va folosi între buturi pe Silviu Lung junior. Acesta nu a mai fost titular într-un meci de campionat din etapa a şaptea, când Ştiinţa a pierdut cu 3-1 la Târgu Jiu. Oltenii ar putea evolua diseară în formula: S. Lung jr. - Dănănae, Stoica, Lopes, Ciucă- Dilevski, Ologu- Wobay, Dina. M. Costea - Al. Piţurcă.

Au ocolit remiza

Gaz Metan Mediaş şi Universitatea Craiova s-au întâlnit până acum de şase ori. Fiecare echipă a câştigat de câte trei ori, iar egalul nu a fost consemnat niciodată. Ardelenii s-au impus în ultimele două partide, dar oltenii se pot lăuda cu cel mai categoric succes. În sezonul 2008-2009, Craiova s-a impus categoric pe terenul lui Gaz Metan cu scorul de 5-2.

" Oltenii încă mai au sincope, dar mai mult pe teren propriu. În depla­sare joacă bine."
Cristi Pustai antrenor Gaz Metan

" E bine că a fost redusă suspendarea lui Piţi. Jucătorii vor fi mai montaţi. "
Silvian Cristescu preşedinte Univ. Craiova

" Suntem într-o situaţie dificilă şi trebuie să remontăm ce am pierdut acasă.  "
Victor Piţurcă antrenor Univ. Craiova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite