Piţurcă are sânge de mare antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am mai spus-o şi înainte de Euro, o spun şi acum: naţionala României nu prea are şanse la acest turneu final. Este o diferenţă între generaţia lui Gică Hagi şi cea de acum. Luni a

Am mai spus-o şi înainte de Euro, o spun şi acum: naţionala României nu prea are şanse la acest turneu final. Este o diferenţă între generaţia lui Gică Hagi şi cea de acum. Luni a demonstrat-o. Dacă naţionala noastră avea vreo două-trei piese şi un Mutu într-o formă mai bună, putea să-i bată pe francezi.

Dar Mutu are problemele lui. I-a murit bunica, are diferendul cu Chelsea Londra, nu putea să rămână fără urme în plan psihologic. Îl felicit pe Victor Piţurcă pentru tăria de a-l schimba pe Adrian.

A avut sânge de mare antrenor. Mutu nu a jucat decât de vreo zece ori mingea în tot meciul, ceea ce este extrem de puţin pentru un jucător de valoare. Selecţionerul a preferat un alt jucător care să ajute defensiva pe finalul jocului, pentru că Mutu nu o mai făcea. În schimb, mi-au plăcut Cristi Chivu, Bogdan Lobonţ şi Răzvan Raţ.

Acesta din urmă nu numai că a fost puternic pentru că l-a blocat pe mijlocaşul Ribery, dar a urcat şi în atac, ceea ce Cosmin Contra nu a prea făcut-o. În general, toată apărarea a evoluat bine. Nu cred că puteam face mai mult în partida cu Franţa. Mijlocul "tricolorilor" a evoluat modest. A făcut foarte bine faza defensivă, a jucat distructiv, dar constructiv nu a reuşit nimic. Răzvan Cociş şi Bănel Nicoliţă nu mi-au plăcut, au evoluat modest.

Franţa a fost o echipă obosită. A fost departe de echipa care juca acum doi ani finala Campionatului Mondial. La meciul cu Italia, de vineri, avem aceleaşi şanse pe care le‑am avut şi cu Franţa. Ba chiar mai multe în urma rezultatelor din prima etapă a grupelor.

Noi suntem cu un moral ridicat după remiza cu francezii, în timp ce italienii sunt la pământ după înfrângerea cu olandezii. Mi-a plăcut mult de batavi, au jucat inventiv şi cu un ritm foarte bun. Cred că nu vom pierde nici cu peninsularii.

Dar trebuie schimbat ceva din punct de vedere tactic. Nu-i dau sfaturi lui Piţurcă, el e acolo cu jucătorii, îi simte, dar poate ar trebui să joace cu două vârfuri şi cu Mutu în spatele lor, să aibă mai multă libertate de acţiune.

Dar nu prea are de unde scoate alţi jucători. Nici Italia nu mai e ce a fost acum doi ani, când a câştigat Campionatul Mondial şi cred că România o poate învinge pentru că nu m-a impresionat deloc "squadra azzurra". Lipsesc numele mari.

Una peste alta, sunt mulţumit de rezultatul obţinut în partida cu Franţa şi, în acelaşi timp, optimist în perspectiva partidei cu Italia.

Dacă vom obţine cel puţin un rezultat de egalitate, suntem calificaţi în sferturile de finală, pentru că în ultimul joc cu Olanda, fotbaliştii "Portocalei" nu vor mai avea de ce să tragă aşa tare întrucât sunt convins că îi vor învinge şi pe francezi.

În fiecare zi, un reputat specialist al fotbalului îşi va publica părerea în acest colţ de pagină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite