Nu Piţurcă este principalul vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am văzut echipe bine organizate, excelent pregătite. Unele au fost în formă, altele nu. Unele echipe au început prost, dar şi‑au revenit. Un turneu complex. De la început vreau să

Am văzut echipe bine organizate, excelent pregătite. Unele au fost în formă, altele nu. Unele echipe au început prost, dar şi‑au revenit. Un turneu complex.

De la început vreau să spun că nu sunt de acord cu unele voci care s-au făcut auzite zilele acestea şi care spuneau că jucătorii ar fi trebuit să treacă peste indicaţiile selecţionerului, la meciul cu Olanda, să se ducă să atace de capul lor.

Fiecare e plătit să-şi facă treaba acolo unde este pus. Apoi răspunde pentru ce a făcut. Nu cred în conducerile bicefale. Trebuie puse la punct foarte bine lucrurile. Ai un general prost, îl schimbi şi asta este, dacă soldaţii sunt buni. Mai mult, nu cred că echipa naţională, la ora actuală şi cu structura ei, poate să atace pe cineva în Europa.

Noi nu avem echipă de atac. Nici măcar de contraatac. Nu avem jucători de viteză în faţă, iar la mijloc am folosit numai fotbalişti foarte buni pe faza defensivă, dar la construcţie nu-i ajutau cu nimic pe cei din avanposturi.

Iar în momentul în care au ieşit două piese grele din agrenaj, Goian şi Rădoi, am avut probleme să-i înlocuim. Hai să judecăm cu luciditate, am câşigat patru puncte în preliminarii cu Olanda, dar n-am jucat nimic nici la Rotterdam, nici la Constanţa. Totul a fost pe norocul lui Piţurcă. N-am trecut de cinci ori de centrul terenului la fiecare meci cu batavii.

Acum aud că se pune problema ca Piţurcă să fie schimbat sau nu. În momentul în care l-au pus la naţională, am afirmat că nu trebuia ca FRF să-l numească pe el. Nu pentru că nu ar fi fost antrenor bun, ci pentru că la echipa naţională era necesar un tehnician mult mai reprezentativ, mai bine cotat decât el, şi m-am gândit la Mircea Lucescu.

Dar acum, să vii şi să ceri debarcarea lui Piţurcă, iar nu sunt de acord. Echipa naţională a jucat bine-rău, dar eu nu-mi amintesc când a evoluat bine.

Dacă înscria Adrian Mutu din acel penalty, pentru că nu poate Piţurcă să-l înveţe cum să tragă, nu era selecţionerul acum erou naţional? Omul a dus echipa până acolo, până la un penalty de calificare. Dar nu a mai depins de el ce s-a întâmplat mai departe.

Altfel, mie mi-a plăcut acest turneu final. Demn de Europa. A avut de toate. Am văzut echipe bine organizate, excelent pregătite. Unele reprezentative au fost în formă, altele nu. Unele echipe au început prost, dar şi-au revenit. Un turneu complex.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite