Piţurcă se consideră nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul României dă vina pe jucători pentru eşecul de la Euro 2008 şi spune că românii sunt nerecunoscători şi nu îl apreciază La primul său contact cu presa după

Selecţionerul României dă vina pe jucători pentru eşecul de la Euro 2008 şi spune că românii sunt nerecunoscători şi nu îl apreciază

La primul său contact cu presa după întoarcerea de la Euro, Victor Piţurcă a ales să evite o conferinţă incomodă, în stilu-i caracteristic.

Eşecul României la Euro 2008 nu i-a schimbat atitudinea lui Victor Piţurcă. Întors din Elveţia, selecţionerul a refuzat să acorde interviuri, anunţând că va organiza o conferinţă de presă unde va vorbi "pentru toată lumea, cel mai probabil miercuri (n.r. - ieri)".

Intenţia s-a dovedit a fi o minciună, iar Piţurcă a ales să-şi prezinte explicaţiile într-un interviu acordat cotidianului "Libertatea".

"Nu am greşit!"

Selecţionerul a ales să spele pe mâini în ceea ce priveşte campania României la Euro 2008, unde naţionala a terminat pe locul 12. Din 16.

"Nu am greşit deloc la Euro", spune Piţurcă în "Libertatea", adăugând: "Dacă tot e la modă să găsim ţapi ispăşitori, unii jucători au fost poate într-o formă mai proastă, mai ales în ultimul meci, cel cu Olanda".

Deşi România a făcut un meci mediocru cu rezervele Olandei, în ultima partidă de la Campionatul European, Piţurcă susţine că am fi învins naţionala lui Van Basten, cu o singură condiţie.

"Dacă Olanda intra cu titularii împotriva noastră, cu siguranţă îi băteam", a declarat selecţionerul despre echipa care în primele două meciuri la Euro 2008 a marcat şapte goluri campioanei mondiale, Italia (3-0), şi vicecampioanei mondiale, Franţa (4-1).

De asemenea, Piţurcă a anunţat că ar fi plecat de la naţională dacă nu şi-ar fi prelungit contractul cu Federaţia Română de Fotbal până în 2010, adăugând că "atâta mizerie, nerecunoştinţă şi lipsă de apreciere doar în România pot exista".

Dragomir îl aşteaptă pe Mircea Sandu

Campania României la turneul final al Euro 2008 încă face valuri în lumea fotbalului românesc. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a ameninţat că va face dezvăluiri despre ce s-a întâmplat în Elveţia în jurul naţionalei şi despre "federalii" Lupescu şi Prunea, după ce va vorbi cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, aflat la Viena.

"I-am promis că nu voi spune nimic până la întoarcea lui, iar eu sunt un om de onoare", a spus Dragomir. Preşedintele LPF a repetat că îl doreşte pe Gică Popescu ca prim-vicepreşedinte al FRF.

"Pe mine nu m-a întrebat nimeni. Deocamdată, nu vreau să mă reîntorc sub nicio formă în fotbalul românesc", a răspuns Gică Popescu.

Atâta mizerie, nerecunoştinţă şi lipsă de apreciere doar în România pot exista.
Victor Piţurcă,
selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite