Vor să-şi cârpească atacul cu Piţurcă Jr. (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrucât tratativele cu Pepe Moreno nu s-au concretizat, roş-albaştrii se gândesc. Presaţi de Bergodi, conducătorii din Ghencea caută disperaţi un atacant de careu, care să reprezinte o concurenţă serioasă pentru grecul Pantelis Kapetanos.

În condiţiile în care mult-trâmbiţatul transfer al lui Pepe Moreno pare să fi căzut definitiv, iar Denis Alibec e cam scump pentru buzunarul de criză al patronului, steliştii şi-au îndreptat din nou atenţia către Alexandru Piţurcă.

Atacantul şi-a reziliat duminică angajamentul pe care-l avea cu Pandurii Târgu Jiu şi poate pleca la orice echipă. „El a venit la noi liber de contract şi nu vom cere niciun ban pentru el, pentru că aşa i-am promis”, a precizat preşedintele gorjenilor, Marin Condescu. Acest lucru este pe placul lui Gigi Becali, care nu mai este dispus să bage mâna în buzunar pentru a face achiziţii.

Deocamdată, Alexandru Piţurcă a refuzat să vorbească despre viitoarea sa destinaţie, însă a mărturisit că îşi doreşte să joace tot în Liga I: “La Târgu Jiu am petrecut o perioadă foarte frumoasă, dar mă cam plafonasem în ultima vreme. Vreau să fac pasul către o altă echipă din prima ligă, dar rămâne să văd ce oferte sunt şi să le analizez. Deocamdată nu e nimic concret”. În cazul în care se va ajunge la un acord cu Steaua, Piţurcă ar urma să încaseze un salariu de 120.000 de euro, plus o primă de instalare.

Tatăl său a blocat transferul la Steaua

Atacantul a fost dorit de Steaua şi în toamna anului trecut, fiind pe placul patronului Gigi Becali. Totuşi, Piţi Jr. nu a mai ajuns în Ghencea din cauza tatălui său, care s-a opus mutării. Fostul selecţioner a spus că Alex nu este încă pregătit să facă faţă la un club de talia Stelei.

Acum însă, este foarte posibil ca Victor Piţurcă să nu mai aibă nimic de obiectat, având în vedere că fiul său nu mai are niciun angajament. O altă echipă din primul eşalon care-l doreşte pe atacantul în vârstă de 26 de ani este FC Timişoara. “Mi l-aş dori pe Alex Piţurcă la echipă. Este un jucător care creşte constant şi asta mă bucură enorm. A câştigat mult la plasament, cunoaşte jocul, face ambele faze”, a mărturisit recent Marian Iancu.

“Banderola nu e importantă”

Sorin Ghionea nu s-a arătat deranjat de faptul că s-ar putea să nu mai fie căpitanul echipei şi în noul sezon. “Banderola de căpitan nu este deloc importantă”, a spus fundaşul. El a negat că ar fi avut un conflict cu Pleşan. “Nu am avut nicio problemă cu niciun coleg. Nu am avut nimic cu Pleşan, Goian sau Zapata. E prea mult să transformi o discuţie într-un cerc de incidente”, a declarat Ghionea.

A jucat patru ani în Ghencea

Alexandru Piţurcă a activat la echipa din Ghencea între 2000 şi 2004, pe vremea când echipa era antrenată de tatăl său. În total, atacantul a bifat 19 partide şi un gol pentru roş-albaştri. Ulterior, Piţi Jr. a mai jucat la Jahn Regensburg (Liga a III-a, Germania), FC Caracal, Universitatea Craiova, ŢSKA Sofia şi Pandurii Târgu-Jiu.

Ce atacanţi are Steaua acum

Numele    Sezonul trecut

B. Stancu    29 meciuri / 11 goluri
Kapetanos    23 m / 11 g
Rusu    2 m / 0 g
Surdu    22 m / 8 g
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite