Rednic şi Piţurcă vor să-i „mulgă“ pe arabi de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rednic şi Piţurcă  vor să-i „mulgă“ pe arabi de bani
Rednic şi Piţurcă vor să-i „mulgă“ pe arabi de bani

Saudiţii de la Al-Ettifagh le-au propus celor doi antrenori contracte de câte un milion de dolari. Fostul selecţioner al tricolorilor cere însă triplu, iar „Puriul“, cu 500.000 de dolari mai mult. Cerere mare pentru antrenori români în Golful Persic! După Olăroiu şi Andone, arabii încearcă să atragă şi alţi tehnicieni de la noi.

Românii însă nu ţin cont de criză şi au pretenţii mari. După ce Dan Petrescu a refuzat propunerea de un milion de dolari din partea celor de la Al-Ahli Jeddah, acum alţi doi antrenori sunt în vizorul unui club din Arabia Saudită.

E vorba de Al-Ettifagh, formaţie care în a doua parte a sezonului trecut a fost pregătită de Ioan Andone. Încântat de faptul că, sub comanda lui Ando, echipa sa a reuşit o calificare istorică în optimile Ligii Campionilor Asiei, şeicul care conduce Al-Ettifagh a încercat să umple golul lăsat de plecarea lui Andone prin aducerea unui alt român. Prima opţiune? Mircea Rednic.

li s-au oferit Contracte pentru doi ani

Acesta însă a refuzat oferta, întrucât fusese reconfirmat la Dinamo. În aceste condiţii, saudiţii au negociat în ultima perioadă cu antrenori din Olanda, Germania şi Argentina. Le-au propus contracte de 750.000 de dolari, dar, de fiecare dată, cei vizaţi au cerut minimum o sumă dublă.

Aflaţi într-o situaţie încurcată, mai ales că, în Arabia Saudită, noua ediţie de campionat începe la 19 august, oficialii de la Al-Ettifagh au revenit la varianta Rednic, cel care între timp a devenit liber de contract. Numai că acum Rednic are şi un “concurent”: Victor Piţurcă. Saudiţii au demarat negocierile cu cei doi, propunându-le contracte identice. Durata: doi ani. Salariul: un milion de dolari pentru fiecare sezon. Ambii antrenori însă cer mai mulţi bani. Pretenţiile lui Piţurcă sunt de-a dreptul fabuloase.

Fostul sele­cţioner ­refuză să meargă în zona Golfului Persic pentru un contract mai mic de trei milioane de dolari! Astfel, şansele ca el să ajungă la Al-Etti­fagh sunt aproape nule. În cazul lui Rednic, tratativele continuă. „Puriul” a anunţat că este dispus să se întoarcă în Arabia Saudită, acolo unde a antrenat Al-Nasr în 2003, dar cere un contract de 1.500.000 de do­lari.

De ce fuge Piţurcă de zona Golfului Persic?

image

De când a plecat de la echipa naţională, Victor Piţurcă a fost asaltat de oferte, mai ales de la formaţii arabe. Luna trecută, el a refuzat campioana Egiptu lui, Al-Ahli, iar acum, pe lângă Al-Ettifagh, este dorit şi de Al-Nasr.

Numai că Piţi a  spus că nu se duce în ţările calde pentru un contract mai mic de trei milioane de dolari. El a fixat această sumă exorbitantă întrucât nu vrea să meargă în ţările calde.

Tehnicianul suferă de o rinită alergică, motiv pentru care nu suportă aerul condiţionat, fără de care nu poţi rezista pe căldurile sufocante din zona Golfului Persic.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite