Piţi: "Pot să spun că n-am emoţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul României mărturiseşte că Franţa are prima şansă, dar crede cu tărie că "tricolorii" o pot învinge Aflat în faţa primului său meci la un turneu final major,

Selecţionerul României mărturiseşte că Franţa are prima şansă, dar crede cu tărie că "tricolorii" o pot învinge

Aflat în faţa primului său meci la un turneu final major, selecţionerul României, Victor Piţurcă, spune că nu are deloc emoţii.

Adevărul: Ultimul antrenament înainte de startul Campionatului European. A crescut tensiunea în cadrul lotului?

Victor Piţurcă: Nu există tensiune şi, în ceea ce mă priveşte, nu sunt nici emoţii. Toţi jucătorii sunt conectaţi la miza partidei şi sper să reuşim să facem un rezultat favorabil, care să ne ofere şanse la calificare.

Ne mulţumim cu un egal?

Eu pregătesc fiecare meci pentru a-l câştiga. Sper să facem surpriza şi să învingem… ceea ce nu ar trebui să surprindă pe nimeni.

Este primul meci decisiv pentru echipa naţională în vederea ieşirii din grupe?

Este important pentru orice selecţionată. Dacă ai trei puncte din start, altfel priveşte celelate jocuri. Dacă se termină egal, rămâi cu aceleaşi şanse ca înainte de partidă. Contează să nu pierdem.

Toţi ne consideră outsideri. Este un avantaj pentru noi?

Da, poate fi, dar nu mare. Noi suntem sub nivelul Franţei, Italiei şi Olandei, dar sper ca, după primul meci sau după cel cu Italia, să arătăm că putem să ajungem la acelaşi nivel cu ei. Eu asta îmi doresc pentru băieţii mei.

Aţi stabilit deja primul unsprezece?

În mare parte, da. Mai am dubii la unu sau două posturi, dar mă voi decide până mâine dimineaţă. Nu sunt probleme, să nu mă înţelegeţi greşit.

Mutu cum se simte? Chivu e bine?

Mutu nu este deloc afectat de ceea ce se spune despre datoria la Chelsea, care până la urmă nici nu este. Nu se va şti sigur decât peste mult, mult timp. Chivu este bine, în mod sigur va juca.

Vă este teamă de selecţionata Franţei?

Niciodată nu mi-a fost frică de nimeni. Franţa este o echipă puternică; alături de Brazilia şi Argentina, face parte dintre cele mai bune echipe din lume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite