Pinturicchio a pictat încă un gol!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alessandro del Piero
Alessandro del Piero

Alessandro del Piero a adus victoria lui Juventus, 2-1 cu Lazio, la meciul 700 în tricoul alb-negru, iar torinezii au rămas pe primul loc în Serie A.

Juventus şi Real Madrid au mai „înghiţit" o etapă şi păstrează un punct, respectiv patru puncte, faţă de Milan şi Barcelona. În Germania, Borussia Dortmund a bătut-o pe Bayern München în derbyul Bundesligii.

Italia

Presiunea era pe Juventus Arena după ce Milan câştigase la Chievo. Era doar 1-1 cu Lazio, când pe teren a apărut, pentru a 700-a oară în tricoul „Bătrânei Doamne" Alessandru del Pierro. Nu era timp de omagii, lumea cerea un gol, iar Pirlo parlamenta cu arbitrul pe seama distanţei la care stă zidul la o lovitură liberă. Del Piero a sesizat momentul uşor confuz şi a şutat puternic, pe colţ. N-a fost un gol în stilul lui tehnic, cel care i-a adus porecla Il Pinturicchio, după artistul renascentist, dar era 2-1 pentru Juventus.

„Nu-mi dau seama nici eu ce se întâmplă cu mine. Când am simţit îmbrăţişarea coechipierilor, parcă eram la prima tinereţe. Îmi vine să mai joc gratis un an", a mărturisit Del Piero, care, subtil, le-a atras atenţia şefilor. În vară, lui Pinturicchio îi expiră contractul. Are 37 de ani, 19 pentru alb-negrii şi peste 320 de goluri în carieră. Juventus ar putea să îi ofere şi cel de-al 20-lea sezon, chiar dacă salariul său, 5 milioane, nu e cel mai mic. Dacă nu, Del Piero are varianta  să treacă oceanul la LA Galaxy.

Spania

„Eu nu vânez recorduri, ci vreau titlul cu Real Madrid", a afirmat Cristiano Ronaldo după trei goluri cu Atletico Madrid. Realul a câştigat cu 4-1, ţinând-o pe Barcelona la o distanţă încă respectabilă. CR 7 continuă însă lupta cu cifrele şi, mai ales, cu Messi. Are 52 de goluri în acest sezon (40 în campionat, cu unul peste Messi, 8 în Liga Campionilor, unul în Supercupă).  A dat 7 „triple" în acest an, record absolut, la fel ca şi cele 20 de goluri marcate în deplasare.

Anglia

United îşi complică singură existenţa în acest final de campionat. Bătută de Wigan, distanţa de 8 puncte s-a redus la 5 şi mai e şi derbyul oraşului. Chiar şi aşa, Roberto Mancini e resemnat: "Titlul e pierdut deja. United nu are cum să mai piardă cinci puncte, e o echipă fantastică. Totuşi, pentru City e cel mai bun sezon din ultimii 50 de ani".

Franţa

Jucătorii lui Marseille şi-au ascultat fanii, care nu vor cu niciun preţ ca titlul să ajungă în capitala Franţei. OM a pierdut pe teren propriu cu Montpellier, într-o restanţă din Franţa, iar oaspeţii şi-au mărit avantajul în Ligue 1. Montpellier e acum la trei puncte faţă de Paris Saint Germain, iar supriza se conturează tot mai clar. 

Germania

Borussia Dortmund e pe punctul de a câştiga al doilea titlu consecutiv în Germania. Mai sunt doar patru etape, iar victoria galben-negrilor în cel mai aşteptat meci al anului din Bundesliga, cu Bayen München, le-a asigurat un avans de şase puncte. A fost un joc mizerabil al lui Robben, care l-a scos din ofsaid pe Lewandowski la golul Borussiei, a ratat un penalty în minutul 85 şi o ocazie uriaşă, din doi metri, în minutul 90. După penaltyul irosit a mai fost nevoie să-l suporte şi pe Subotici, care s-a dus glonţ în faţa lui pentru a face „mişto" de el.

"Pentru noi, onoarea e un lux. Nu le-am dat meciul celor de la Montpellier.''
Didier Deschamps antrenor Ol. Marseille

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite