Vezi ultimele transferuri din Europa. Manchester City a mai luat două nume grele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săpunaru a cucerit zece trofee cu Porto
Săpunaru a cucerit zece trofee cu Porto

În ultima zi din mercato, cluburile au făcut transferuri într-o viteză ameţitoare, cheltuind sume mari.

31 august, ora 23.59. N-a fost încă un „sfârşit al lumii" anunţat de vreo sectă sau calendar antic, ci data la care, în Europa, perioada de transferuri s-a încheiat.

Conştienţi că următoarea „fereastră" se va deschide la 1 ianuarie 2013, echipele mari ale continentului s-au întrecut în transferuri-bombă. „Adevărul" prezintă un top 15 al celor mai importante mutări făcute pe ultima sută de metri.

Încă un român în Primera

Ajuns pe linie moartă la Porto, Cristi Săpunaru şi-a încheiat aventura portugheză după patru ani, perioadă în care a cucerit zece trofee (trei titluri, trei cupe, trei Supercupe ale Portugaliei, dar şi Liga Europa). Cum Porto nu mai avea nevoie de fundaşul de 28 de ani, părţile au convenit ca acordul, valabil încă un an, să fie reziliat pe cale amiabilă. Odată ce şi-a încheiat conturile cu lusitanii, Săpunaru a semnat pe un sezon cu Real Zaragoza, urmând să joace în Primera Division, alături de Torje (Granada). „Sunt încântat că am ajuns la Zaragoza. E o nouă etapă în viaţa mea. Vin cu entuziasm aici şi sunt convins că voi face faţă noilor provocări. M-aş bucura să rămân la Zaragoza şi mai mulţi ani, nu doar unul", a spus Săpunaru.

City a „spart" banca

Manchester City, cea mai potentă echipă europeană în acest moment, alături de PSG, a făcut cea mai scumpă achiziţie a zilei, dând peste 22 de milioane de euro pentru aducerea lui Javi Garcia de la Benfica.

„Închizătorul" de 25 de ani e un produs al celor de la Real Madrid şi a şi jucat 15 partide în tricoul „galacticilor", între 2008 şi 2009. Apoi, a ajuns la Benfica, unde în trei ani a adunat 73 de partide şi 6 goluri. Javi Garcia e înlocuitorul olandezului Nigel de Jong pe care City l-a vândut, în ultima zi de mercato, la Milan.

O altă lovitură dată de „cetăţeni" a fost aducerea brazilianului Maicon de la Inter. Fundaşul de 31 de ani poate fi considerat un „chilipir", având în vedere preţul plătit pentru el: 3.800.000 de euro.

Anji a luat un „galactic"

Nici cei de la Anji n-au stat degeaba în ultima zi de mercato. Calificaţi în grupele Ligii Europa, ruşii s-au întărit cu un fotbalist care a fost titular la Real Madrid în primele două etape din noul sezon. Lassana Diarra a fost împrumutat pentru un sezon la echipa lui Eto'o, iar, în locul său, Mourinho l-a luat pe ghanezul Essien, de la Chelsea, tot sub formă de împrumut.

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite