Piciorul lui Chivu a cedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chivu riscă să stea pe tuşă mai multe săptămâni
Chivu riscă să stea pe tuşă mai multe săptămâni

După ce a jucat accidentat de la începutul lunii septembrie, fundaşul român s-a „rupt“ sâmbătă seară. Cristi Chivu are un început de sezon de coşmar cu Inter Milano. El a ieşit accidentat în minutul 42 al meciului cu Napoli, scor 0-3, şi riscă să stea departe de gazon pentru o perioadă îndelungată.

Sâmbătă seară, românul a avut o evoluţie bună în prima parte a jocului, a participat de multe ori în faza de atac şi a dat şi câteva centrări bune. A fost înlocuit însă cu Nagatomo în finalul primei reprize din cauza unor probleme la glezna stângă. Piciorul i-a cedat definitiv, după ce Gasperini şi Ranieri l-au folosit în mai multe meciuri, deşi era accidentat.

La începutul lunii septembrie, Chivu şi-a luxat glezna stângă la un amical cu echipa de juniori a clubului. A fost scos imediat de pe teren, iar doctorii i-au recomandat să ia o pauză. Astfel, el nu a jucat în meciurile cu Palermo (3-4) şi cu AS Roma (0-0) din campionat, şi nici în duelul cu Trabzonspor (0-1) din Liga Campionilor. Cum rezultatele erau catastrofale, la 20 septembrie, Gasperini l-a forţat pe Chivu, nerefăcut complet, şi l-a trimis în teren la partida cu Novara.

La rândul său, noul antrenor, Ranieri, l-a folosit pe român în jocurile cu Bologna, ŢSKA Moscova şi Napoli. Dacă în primele două confruntări, Cristi a rezistat 90 de minute, acum, el a fost nevoit să părăsească terenul înainte de pauză. „E adevărat, mă doare glezna, dar nu mă doare de acum, ci de mai mult timp. Acum însă mă doare mai rău", a avertizat fundaşul după partida cu ŢSKA Moscova de săptămâna trecută. Nu l-a ascultat însă nimeni, iar acum fotbalistul de 31 de ani riscă să stea pe tuşă mai mult timp.

Scandal cu Napoli

Inter a înregistrat cu Napoli al treilea eşec în cele cinci etape. Milanezii îl acuză pe centralul Gianluca Rocchi că a stricat meciul. Mai exact, gazdele se referă la faza din minutul 41. Atunci, Maggio a pătruns în careu şi a fost oprit prin fault de Obi. Mijlocaşul de la Inter a văzut al doilea cartonaş galben, fiind eliminat. Napoli a primit penalty, care deşi a fost apărată iniţial, a dus la deschiderea scorului. Cei de la Inter susţin că faultul a fost comis în afara suprafeţei de pedepsă, iar reluările confirmă versiunea gazdelor.

Lobonţ, cel mai slab om al Romei

Bogdan Lobonţ a fost integralist în partida AS Roma - Atalanta, scor 3-1, dar a avut o evoluţie ezitantă, lucru imediat taxat de presa italiană. „A fost imobil la golul marcat de Atalanta", a scris site-ul tuttomercatoweb.com, care i-a acordat nota 5,5, cea mai mică din echipa giallorossilor. La rândul său, portarul şi-a recunoscut vina. „Toţi suntem supăraţi de golul primit, nu doar eu. Am şi eu partea mea de vină. Dar, important este că avem două victorii consecutive şi că drumul pe care am pornit este unul bun", a spus Lobonţ.

În ce meciuri a jucat Chivu accidentat

Meci                                            Data                   Cât a jucat
Novara - Inter 3-1                   20 septembrie    90 de minute
Bologna - Inter 1-3                 24 septembrie    90 de minute
ŢSKA Moscova - Inter 2-3    27 septembrie     90 de minute
Inter - Napoli 0-3                    1 octombrie         42 de minute

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite