În Piaţa Constituţiei, Euro a început mai târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucuresti: Ecranele din faţa Palatului Parlamentului nu au funcţionat în prima zi a Campionatului European. Suporterii naţionalei speră să nu aibă parte de aceeaşi surpriză şi

Bucuresti: Ecranele din faţa Palatului Parlamentului nu au funcţionat în prima zi a Campionatului European. Suporterii naţionalei speră să nu aibă parte de aceeaşi surpriză şi azi

Românii încearcă să trăiască "live" meciurile, strângându-se pe "stadioane" amenajate ad-hoc în marile oraşe din ţară.

Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal (FRF), SC Sport Evolution Group (SEG), împreună cu Ambasadele Elveţiei şi Austriei au transformat două din pieţele Capitalei în spaţii dedicate campionatului, cu miniterenuri de fotbal şi terase: Euromania, în Piaţa Constituţiei, şi FRF Village, în Piaţa Revoluţiei.

Startul competiţiei a fost ratat însă de microbiştii care au ales Euromania pentru a urmări primul meci al Euro 2008.

Cei peste o sută de bucureşteni adunaţi în Piaţa Constituţiei au aşteptat zeci de minute ca ecranele-gigant să funcţioneze. "După ce că plouă, nici nu vedem meciul, e ca la radio!", a spus nemulţumit Radu, un bucureştean care a ajuns la terasa Euromania încă de la ora 18.00.

Mihai Tudoran, reprezentant al firmei organizatoare, Sport Evolution Group (SEG), a recunoscut că "au fost probleme la ecranul din Piaţa Constituţiei din cauza ploii. A intrat apă la siguranţe, dar problema a fost remediată".

Vreme bună pentru meciul naţionalei

Preţurile de la terasele amenajate în Piaţa Constituţiei şi Piaţa Revoluţiei sunt pentru toate buzunarele: între 2,5 şi 4 lei berea, 4 lei răcoritoarele şi 2 lei micul.

"Preţurile sunt pentru toate buzunarele, dar este prost amplasat ecranul-gigant, de la terasa din spate nu se vede, de umbrelele meselor", a spus Vali, un microbist aflat la FRF Village. Deşi prezenţa în prima zi de Euro a lăsat de dorit, organizatorii se aşteaptă ca astăzi terasele să devină neîncăpătoare: "Am avut o primă zi ghinionistă, dar luni joacă naţionala şi sperăm să fie plin aici".

Prognoza meteo pentru următoarele zile este optimistă. La Bucureşti, astăzi va fi înnorat, însă sunt puţine şanse de ploaie. Şi suporterii din Timişoara şi Cluj vor putea susţine naţionala la terase, în timp ce ieşenii sunt ghinionişti: ploaie şi doar 25 de grade Celsius.

Timişoara: Spectacol în Piaţa Unirii

Peste o mie de timişoreni s-au uitat sâmbătă seara, în Piaţa Unirii, la primul meci din Campionatul European de fotbal.

Meciul a fost proiectat pe un ecran-gigant. Pentru că scaunele din faţa ecranului au fost insuficiente, alte câteva zeci de timişoreni au ales să urmărească meciurile, pe terasă, cu o bere în faţă. Şi patronii restaurantelor din zonă au profitat de începerea Campionatului European şi au instalat plasme pentru vizionarea meciului. (Raluca Pantea)

Iaşi: Studenţii au ieşit în faţa căminelor

Euforia Euro 2008 i-a cuprins şi pe microbiştii ieşeni, care au luat cu asalt terasele şi barurile cu plasme şi videoproiectoare din oraş încă din prima zi a Campionatului European de fotbal.

Partidele de sâmbătă şi duminică au fost vizionate şi de studenţii căminişti. "Am scos un televizor în faţa căminului, am aliniat două bănci, am cumpărat şase PET-uri de bere şi am petrecut cinci ore de calitate la Euro 2008, în faţa televizorului", ne-a spus Alin Stamate, care locuieşte în căminul Şcolii Sanitare Postliceale din Iaşi.

Printre ieşeni, cel mai cunoscut local unde se urmăresc meciuri de fotbal este Magic Sport Pub, situat în complexul studenţesc "Tudor Vladimirescu".

Barul, dotat cu un videoproiector, patru televizoare cu plasmă şi zece televizoare normale, este plin de clienţi de când a început Euro 2008. (Mirela Cimpoi)

Cluj-Napoca: Eurotribună la mall

Clujenii au invadat zecile de terase şi localuri în prima seară de Euro 2008. Majoritatea patronilor au amplasat plasme pentru vizionarea meciurilor de fotbal.

Cea mai mare investiţie a fost făcută la Polus Center: o eurotribună de 550 de locuri, în food-court-ul mallului. Aici microbiştii vor putea susţine naţionala României în faţa unui ecran asemănător cu cel dintr-un cinematograf. Şi la Iulius Mall, în fiecare seară se vor putea urmări meciurile pe cele 15 plasme.

Cel mai animat loc al oraşului la Euro 2008 este pietonalul proaspăt inaugurat Bulevardul Eroilor, pe terasele căruia au fost instalate plasme uriaşe. (Ioana Oros)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite