Petrolul – Rapid, derby-ul etern al Cupei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul de Cupa României din această seară (20.30, Antena 1) este doar ultimul episod al rivalităţii istorice dintre Petrolul Ploieşti şi Rapid. Una din întâlnirile memorabile a fost cea din

Meciul de Cupa României din această seară (20.30, Antena 1) este doar ultimul episod al rivalităţii istorice dintre Petrolul Ploieşti şi Rapid. Una din întâlnirile memorabile a fost cea din finala Cupei României, ediţia 1994-1995, o partidă cu “cântec”, terminată cu victoria ploieştenilor în urma loviturilor de la 11 metri.

Ce s-a înâmplat atunci? În minutul 87, la scorul de 1-0 pentru Petrolul, giuleştenii au reuşit egalarea prin Iulian Chiriţă, care a înscris dintr‑un ofsaid flagrant, nesemnalizat de asistentul Zoltan Erdei. La centru oficia Ion Crăciunescu, care condusese în acel an şi finala Ligii Campionilor dintre AC Milan şi Ajax.

Fostul arbitru internaţional nu şi-a amintit cu plăcere de acel meci. “A fost una din cele mai proaste partide de-ale mele. Nici nu am vrut să arbitrez acea finală. Veneam după finala Ligii Campionilor şi după finala Cupei Bulgariei la care fusesem solicitat. Mircea Sandu a insistat să arbitrez”, a rememorat Crăciunescu.

La 10 ani de la acea finală, clubul Petrolul a organizat un meci aniversar între protagoniştii din anul 1995.

La reeditare, Zoltan Erdei a murit

În 2005 a fost invitată şi brigada de arbitri, dar dintre cei trei, doar asistentul Zoltan Erdei a onorat invitaţia, cel care greşise. Ca un blestem, la finalul meciului, când toată lumea se pregătea de banchet, fostului arbitru i s-a făcut rău la vestiare, a fost transportat în stare gravă la spital, unde a decedat, în urma unui atac de cord.

Deşi sunt gazde, petroliştii au acceptat să joace pe stadionul “Giuleşti” pentru ca meciul să se dispute în nocturnă şi să fie televizat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite