Petrodolarii ameninţă granzii Barça şi Real

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeicul Al-Thani a cheltuit în această vară la Malaga peste 30 de milioane de euro,  mai mult decât cele două superputeri ale campionatului Spaniei la un loc. După ce au intrat pe mâna arabilor, spaniolii de la Malaga fac furori pe piaţa transferurilor, urmând modelul englezilor de la Manchester City.

În mod normal, FC Barcelona şi Real Madrid se pregătesc pentru încă un sezon umăr la umăr în cursa pentru titlul din La Liga. Tiki-taka şi „galacticii" au spulberat orice urmă de concurenţă în ultimele sezoane, Valencia, Sevilla sau Atletico Madrid nereuşind să ţină deloc pasul. Pentru stagiunea care vine, Barça şi Real ar putea avea însă parte de o mică surpriză. Abia scăpaţi de retrogradare, andaluzii de la Malaga au cumpărat o întreagă echipă, transformându-se peste noapte în a treia forţă a primei ligi iberice. În cel mai mare oraş sudic al Europei se vorbeşte deja de Liga Campionilor, fanii alb-albaştrilor delectându-se cu o vară „fierbinte" în ceea ce priveşte transferurile.

Astfel, în ultima lună, o dată la câteva zile, pe Stadionul Rosaleda a avut loc o prezentare oficială în stilul marilor echipe. Olandezul Van Nistelrooy, francezul Toulalan şi internaţionalul iberic Joaquin ar fi cele mai tari nume, jucători care ar avea loc în orice club cu pretenţii. Nici celelalte achiziţii nu sunt de neglijat: Mathijsen e o stâncă în apărare, Buonanotte este un „spiriduş" argentinian cu driblingul în sânge, iar Sanchez şi Monreal sunt doi dintre cei mai apreciaţi fundaşi laterali din Spania.

Lipseşte doar „perla"

De unde are Malaga bani? Bineînţeles, din lumea arabă, mai exact din Qatar, echipa fiind preluată în 2010 de miliardarul Abdullah Al-Thani. Vara trecută, acesta a scos din buzunar 18 milioane de euro, în iarnă a mai pus la bătaie cinci, iar acum a declanşat atacul decisiv: 34 de milioane până azi, iar perioada de transferuri e abia la început. Comparativ, Real Madrid a cheltuit doar 28 de milioane de euro (pe trei jucători, Sahin, Varane şi Callejon), iar Barcelona stă la cutie, în aşteptarea „bombelor" Fabregas şi Sanchez.

Aşadar, şeicul Al-Thani a luat, deocamdată, tot ce-a vrut, lipsindu-i doar perla care să dea strălucire echipei, un „crack" aşa cum spun spaniolii. Deşi l-a vrut iniţial pe Pastore de la Palermo, acum ţinta principală e „creierul" lui Villarreal, Borja Valero, cotat la 20 de milioane de euro. O nimica toată pentru petrodolarii lui Al-Thani.

Lista de cumpărături a Malagăi

Jucător                          Preţ       Fosta echipă
Toulalan                        11               Lyon
Monreal                          6             Osasuna
Buonanotte                  4,5         River Plate
Joaquin                        4,2          Valencia
Demichelis                  3*              Bayern
Sanchez                      2,8          FC Sevilla
Mathijsen                    2,5          Hamburg
Van Nistelrooy          liber          Hamburg
Total                             34
*i-a fost activată clauza de cumpărare definitivă
*preţurile sunt exprimate în milioane de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite