Petrescu l-a bătut pe Gullit! Kuban este lider în Rusia, după 2-1 cu Terek

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adversari în finala Cupei Campionilor din 1989, dintre Steaua şi AC Milan, colegi apoi la Chelsea între 1995 şi 1998, Dan Petrescu şi Ruud Gullit s-au întâlnit şi ca antrenori, în meciul dintre Kuban Krasnodar şi Terek Groznîi.

Câştig de cauză a avut românul, a cărui echipă s-a impus cu scorul de 2-1 la capătul unei partide pe care Kuban a dominat-o copios şi pe care o putea încheia cu un scor mult mai categoric. Primul gol al partidei a fost marcat de Dacian Varga, dintr-un penalty scos de fostul CFR-ist Lacina Traore, fază la care portarul lui Terek putea fi şi eliminat (fault din postură de ultim apărător), dar arbitrul a arătat doar „galben”.

Traore a ratat apoi o ocazie imensă, după ce a săltat mingea peste un fundaş advers, şi-a potrivit-o pe genunchi, dar a tras pe lângă.

Partea a doua l-a avut din nou protagonist pe atacantul ivorian, dar ca servant. Cele două pase perfecte ale lui Traore nu au fost însă transformate în gol de Maximov.

S-a făcut 2-0 de-abia după intrarea lui Davidov (min. 84, în locul lui Traore). Decarul rus a finalizat elegant, depăşind portarul după o pasă filtrantă a celuilalt ivorian din lotul lui Kuban, Marco Ne. Oaspeţii au redus din handicap imediat după repunerea balonului în joc, prin Zengue, dar nu au mai avut puterea de a egala.

Varga a fost schimbat în minutul 91 cu Gigel Bucur.

În urma acestui rezultat, Kuban Krasnodar urcă temporar în fruntea clasamentului primei ligi ruse, cu 15 puncte, cel puţin până mâine, când se joacă meciul dintre Zenit (14 puncte) şi Lokomotiv Moscova (13 puncte), locurile doi, respectiv trei în clasament.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite