Petrescu, printre marii antrenori ai Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrescu, printre marii antrenori ai Europei
Petrescu, printre marii antrenori ai Europei

Întâlnirea organizată de UEFA a avut mai multe puncte de discuţii, printre care sistemul cu şase arbitri, simulările sau calitatea gazonului.Tehnicianul Unirii Urziceni a stat în compania marilor antrenori ai Europei, precum Alex Ferguson (Manchester United), Arsene Wenger (Arsenal) sau Manuel Pellegrini (Real Madrid) sau a unor nume care acum încearcă să se impună, gen Leonardo (AC Milan).

 În schimb, o parte dintre antrenori, precum Mourinho sau Guardiola, au spus pas la această întâlnire.

„Este o şansă pentru antrenorii tineri, care se confruntă cu probleme la echipele lor de club să primească sfaturi de la tehnicianii cu mare experienţă. Nu poţi să stai în fiecare zi de vorbă cu Alex Ferguson”, a comentat directorul tehnic al UEFA Andy Roxburgh. Pierluigi Collina, membru în Comisia de Arbitraj a UEFA, a venit special pentru a le explica antrenorilor strategia ce va fi implementată deocamdată în Liga Europa, cu şase arbitri.

„Cred că e vorba de un progres şi atunci trebuie să facem acest pas”, a precizat Sir Alex Ferguson. Totodată, antrenorii au căzut de acord asupra nevoii de a educa jucătorii în sensul evitării simulărilor, iar o altă temă a fost cea a stării gazoanelor. Ţinând cont de modul în care se prezintă suprafaţa de joc din Ghencea, probabil că Dan Petrescu a evitat acest subiect.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite