Dan Petrescu a schimbat tactica: jucătorii au ţinut de minge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu a schimbat tactica: jucătorii au ţinut de minge
Dan Petrescu a schimbat tactica: jucătorii au ţinut de minge

Dacă în meciul cu FC Sevilla, ialomiţenii au alergat mai mult decât adversarii, pe Ghencea, elevii lui Petrescu au ţinut mai mult de minge decât Stuttgart. „Unirea, echipă muncitoare“, aceasta este definiţia formaţiei antrenate de Dan Petrescu, un tehnician adept al disciplinei tactice şi al efortului fizic.

Faţă de primul meci din Liga Campionilor, cel de acum două săptămâni, contra Sevillei, Unirea Urziceni a suferit o transformare importantă. Ialomiţenii au alergat mai puţin, dar au ţinut mai mult de minge.

„Am ştiut care sunt slăbiciunile nemţilor şi am cerut să nu le dăm mingea. Ei au un stil de joc pragmatic, atacă direct poarta, iar noi am vrut să-i plimbăm, să putem construi”, spunea Dan Petrescu.

Gabi Balint, analist la TVR, a remarcat şi el schimbarea în bine a campioanei României. „Diferenţa a fost făcută de atitudine. Jucătorii au alergat la fel de mult, dar au ştiut şi să ţină mingea. Acest lucru, coroborat cu disciplina tactică pe care o impune Dan a fost cheia rezultatului pozitiv. Cred, totuşi, că Unirea putea câştiga”, a declarat Balint, care consideră că valoarea individuală a lui Dacian Varga a cântărit decisiv.

Apostol e dispecerul de la mijlocul terenului

Statistica celor două meciuri jucate de Unirea au scos în evidenţă şi două lucruri legate de Iulian Apostol. Micuţul mijlocaş al Unirii este omul care a filtrat cele mai multe mingi la mijlocul terenului, dar şi care a alergat cel mai mult.

image

Unirea, iubită în Ghencea

Formaţia lui Dan Petrescu a reuşit să câştige simpatia românilor! După ce a triumfat anul trecut în Liga I, Unirea Urziceni s-a înscris şi în rândul echipelor cu istorie din campionatul românesc. Le mai lipseau doar spectatorii.

Care de marţi seară s-au alăturat micuţei formaţii din Bărăgan. La partida cu Stuttgartul lui Marica au venit pe Ghencea, „casa" Unirii în Cupele Europene, aproximativ 15.000 de microbişti, o asistenţă comparabilă cu cea pe care a avut-o şi Steaua în Liga Campionilor.

De fapt, Urziceniul a adus la stadion mai mulţi oameni decât au reuşit roş-albaştrii s-o facă în compania lui Bayern Munchen (13.379 de spectatori). Unirea a avut mai mulţi susţinători şi faţă de asistenţa atrasă de vizitele Sevillei (11.000) sau a Slaviei Praga (13.000), tot în Ghencea. Campionii au fost încurajaţi marţi de un număr de spectatori egal cu cel venit la jocurile Stelei din Ligă, când echipa lui Becali le-a întâlnit pe Lyon şi Fiorentina, adică tot 15.000.

Unirea Urziceni 1

Arlauskis – Galamaz, Maftei, Fernandes – Nicu, Apostol, Ricardo, Brandan – Varga (90 Pădureţu), Bălan (46 S. Frunză) – Bilaşco (64 Rusescu). Antrenor: Dan Petrescu

Stuttgart: 1

Lehman – Celozzi, Delpierre, Tasci, Boka – Hilbert, Khedira, Hitzlsperger, Gebhart – Pogrebnyak, Marica (64 Schieber). Antrenor: Markus Babbel

Goluri: Varga 48 / Tasci 5

Stadionul Steaua: 16.000

Arbitru: Laurent Duhamel (Franţa).

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite