Peseiro, nu-i critica pe saudiţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Umilit la Rapid, Jose Peseiro a fost numit ieri selecţionerul Arabiei Saudite, echipă pe care trebuie să o califice  la Cupa Mondială din 2010. Mircea Rădulescu, fost selecţioner în Egipt,

Umilit la Rapid, Jose Peseiro a fost numit ieri selecţionerul Arabiei Saudite, echipă pe care trebuie să o califice  la Cupa Mondială din 2010. Mircea Rădulescu, fost selecţioner în Egipt, Siria şi Algeria, îi transmite câteva sfaturi antrenorului lusitan.

„Cât a stat la Rapid, Peseiro a făcut treabă bună, deşi nu a avut mult timp la dispoziţie. A făcut şi două greşeli, pe care nu trebuie să le mai repete la arabi. A avut unele relaţii dure cu anumiţi jucători, iar acest lucru este de evitat pentru că fotbaliştii saudiţi sunt extrem de sensibili la critici.

Apoi, şi-a depăşit în două situaţii atribuţiile şi a avut nişte ieşiri necontrolate. Trebuie să se cenzureze şi să nu cedeze nervos. În zona Orientului, un astfel de comportament este un defect care se percepe ca fiind de zece ori mai grav decât în Europa. Poţi fi considerat redus…“, a spus Mircea Rădulescu.

Peseiro are o misiune grea

Directorul Şcolii Federale de Antrenori a mai afirmat că noul angajament al lui Peseiro este, de departe, cel mai important pas în cariera lui.

„Are o misiune grea, dar, cu siguranţă, este o provocare mare. Trebuie să-şi cunoască foarte bine şi foarte repede jucătorii, să stabilească programul echipei. Acolo, în funcţie şi de cum se înţelege cu cei din Federaţie, el poate stabili cum decurge tot sezonul în campionatul saudit şi în cupe, bazându-se pe programul echipei naţionalei, care este prioritară“, a încheiat Rădulescu.

Fostul antrenor al Rapidului, prezentat ieri oficial la Riyhad, a mărturisit că are mare încredere că îşi va îndeplini obiectivul.

„Chiar şi în condiţiile în care mai sunt de susţinut patru meciuri în grupă, sunt şanse de calificare, mai ales că locul al treilea asigură un meci de baraj. În caz că nu voi reuşi să calific echipa la CM 2010, voi pleca“, a spus Peseiro, a cărui formaţie are cu patru puncte mai puţin decât liderul grupei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite