Pepe, „idiotul“ fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreaga lume, inclusiv ziarele din Madrid, l-a pus la zid pe fundaşul portughez pentru comportamentul lipsit de sportivitate din ultimul Real Madrid – Barcelona, scor 1-2.

Real Madrid suferă de o boală incurabilă, pe numele ei Barcelona. Încă o dată, catalanii n-au avut milă de marea rivală, câştigând cu 2-1 chiar pe „Bernabeu" în prima manşă din sferturile Cupei Spaniei.

Meciul de miercuri seară va fi comentat mult timp de-acum înainte, dar nu din motive fotbalistice, ci din cauza „nebunului" Pepe. Se ştia că portughezul e un jucător dur, o stâncă, dar acum a depăşit total limitele sportivităţii. Bilanţul lui Pepe contra Barcelonei: un fault grosolan la Busquets (pedepsit doar cu cartonaş galben), o simulare penibilă după un contact fizic cu Fabregas şi o talpă nesimţită pe mâna lui Messi într-un moment în care argentinianul se afla la pământ.

Simulare grosolană după ce Fabregas l-a mângâiat pe faţă



Ultima „realizare" a lui Pepe a scandalizat întreaga planetă, inclusiv ziarele apropiate Realului, „Marca" şi „As", care au folosit fără ezitare termenul „ruşine". Şi pe reţelele de socializare a fost forfotă mare, printre cei care au comentat faza aflându-se şi Wayne Rooney. „Pepe, ce idiot!", a scris atacantul englez.

image

Gest golănesc! Messi, călcat intenţionat pe mână



Trimis la spitalul de nebuni

Rooney a uitat însă că la rândul său fusese caracterizat drept „idiot" de presa britanică pentru un fault golănesc în meciul Muntenegru - Anglia. „Pepe a cerut schimbarea pentru că trebuia să se întoarcă la spitalul de nebuni înainte ca acesta să se închidă, la 12 noaptea!", a fost o altă reacţie elocventă, dată pe Twitter de un fotbalist de la Zaragoza. Nici măcar Jose Mourinho n-a sărit să-l apere pe Pepe: „N-am văzut faza, dar dacă l-a călcat intenţionat pe Messi, atunci e un gest care nu poate fi acceptat".

1-2

Real Madrid: Casillas - Altintop, Carvalho, S. Ramos, Coentrao - L. Diarra (Özil 65), X. Alonso, Pepe (Granero 79) - Higuain (Callejon 65), Benzema, C. Ronaldo.
Antrenor: Jose Mourinho

FC Barcelona: Pinto - D. Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi (Thiago 85), Busquets, Iniesta - A. Sanchez (Adriano 81), Messi, Fabregas (Cuenca 87).
Antrenor: Josep Guardiola

Goluri: 'C. Ronaldo 11 / Puyol 49, Abidal 77
Stadion „Santiago Bernabeu": 80.000
Arbitru: Muniz Fernandez

E recidivist. Data trecută a şutat într-un adversar!

Dacă federaţia spaniolă nu se va sesiza din oficiu, e posibil chiar ca Pepe să scape fără vreo etapă de suspendare, mai ales că nici Barcelona n-a făcut plângere oficială, încercând să menţină relaţiile diplomatice dintre cele două cluburi.

Agresiunea asupra lui Messi a adus aminte de un alt episod negru din cariera lui Pepe: în 2009, cu Getafe, madrilenul şi-a luat la şuturi un adversar aflat la pământ, alegându-se cu 10 etape de suspendare.

image



De asemenea, Pepe a văzut „roşu" în semifinala de Liga Campionilor cu Barcelona de anul trecut, după un clinci cu Dani Alves. Această listă lungă de abateri ar putea fi fatale pentru cariera lui Pepe la Real Madrid, vorbindu-se deja de o posibilă plecare a lusitanului.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite