Pep a comis-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barcelona –  Real Madrid  se va juca în etapa a 34-a, la data de 22 aprilie
Barcelona – Real Madrid se va juca în etapa a 34-a, la data de 22 aprilie

Jurnaliştii iberici susţin că Barcelona a cedat la Osasuna din cauza deciziilor greşite luate de tehnicianul cu care catalanii au cucerit 13 trofee. Titlul e ca şi pierdut.

Spania e în stare de şoc. Osasuna, echipa căreia Barcelona îi dădea opt goluri în august 2011, a reuşit surpriza în weekend. Şi-a luat revanşa în faţa catalanilor, câştigând cu 3-2. În urma acestui rezultat, oamenii lui Guardiola au rămas la şapte puncte în spatele liderului Real Madrid, care însă a avut meci aseară, după închiderea ediţiei, cu Levante.

Ziarele din Spania au scris că Pep a făcut câteva greşeli care s-au văzut în rezultatul final. A început partida cu Xavi, Iniesta şi Fabregas pe banca de rezerve. Drept urmare, în prima repriză, Barca a părut o formaţie anesteziată, iar Messi s-a zbătut ca peştele pe uscat. Dintre cei trei mijlocaşi amintiţi mai sus, doar Fabregas a fost introdus pe final, fiind chiar aproape de gol. S-a opus însă Andres Fernandez. Portarul Osasunei a făcut meciul vieţii, având patru parade senzaţionale numai în a doua repriză.

Incredibil: şi-au ales greşit ghetele

Un alt amănunt care a contribuit la eşecul catalanilor a fost starea vremii. Meciul a început la -3 grade Celsius, iar când arbitrul a pus capăt jocului, termometrul arăta -8 grade Celsius. La Pamplona, tiki-taka a îngheţat, mai ales în condiţiile în care, în prima repriză, cea în care Barcelona a fost condusă cu 2-0 (o premieră în era Guardiola!), jucătorii au „patinat" pe teren. Motivul? Îşi aleseseră greşit crampoanele! De altfel, la pauză, Messi şi compania şi-au schimbat ghetele, înlocuindu-le pe cele cu crampoane de aluminiu cu unele cu crampoane de cauciuc dur. „Ne-a costat prima repriză şi acomodarea cu terenul greu. Abia după pauză am jucat mai bine", a recunoscut şi Guardiola.

A atacat tuşierul

Barcelona are motive să se plângă de arbitraj. Golul doi înscris de gazde a venit după un ofsaid clar la Raul Garcia, iar cu zece minute înainte de final a mai avut loc o fază extrem de controversată. Alexis Sanchez a punctat, reuşita a fost, mai întâi, validată, iar apoi anulată pentru ofsaid! Furios, Guardiola s-a apropiat de unul dintre asistenţi, l-a prins de umăr şi i-a şoptit ceva la ureche. După joc, tehnicianul a afirmat că i-a spus tuşierului că a anulat un gol perfect valabil. Mai mult, furios pe arbitraj, Javier Mascherano a fost eliminat chiar pe tunelul care ducea spre vestiar. Mijlocaşul i-a reproşat centralului Jose Luis Romero mai multe decizii şi a văzut al doilea cartonaş galben.

Gazdele au vopsit gazonul!

Gerul a făcut ca terenul de la Pamplona să se prezinte în condiţii execrabile. Pentru a ascunde acest lucru, şefii de la Osasuna au vopsit suprafaţa de joc cu verde. „Am vrut ca să ajutăm şi arbitrii să vadă liniile de marcaj mai bine, şi televiziunile, ca imaginile să fie mai clare", au explicat oficialii Osasunei. Şi românii se pricep la vopsitul gazonului. În septembrie 2009, terenul de pe Stadionul Steaua a fost vopsit înaintea meciului România - Austria, scor 1-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite