Pep Guardiola: „Messi e Jordan al fotbalului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Antrenorul Barcelonei s-a înclinat în faţa argentinianului, care tocmai a devenit, la doar 24 de ani, cel mai bun marcator din istoria catalanilor, cu 234 de goluri.

Meciul Barcelonei cu Granada trebuia nu numai să-i menţină pe catalani în cursa de urmărire faţă de Real Madrid, ci şi să-l încoroneze pe Lionel Messi drept golgheterul all-time al clubului. La final (5-3 pentru Barcelona), ambele obiective au fost îndeplinite. Nu fără emoţii, pentru că oaspeţii au egalat la 2, dar cel care a pus lucrurile la punct a fost tot argentinianul, care a luat meciul pe cont propriu şi a înscris un hattrick, cu care a ajuns la 234 de goluri pentru Barça.

Recordul lui Cesar, 232, e acum în urmă, iar Messi, care are doar 24 de ani, are timp să ridice o ştachetă imposibilă, pe care numai cu imaginaţia o putem atinge. „Nimeni nu va putea să bată recordurile lui Messi", a declarat şi Pep Guardiola.

Antrenorul Barcelonei a profitat de conferinţa de presă pentru a-l elogia pe elevul său. „Messi poate fi inclus în galeria marilor sportivi ai tuturor timpurilor, precum Michael Jordan sau alţii. Au fost foarte puţini ca ei în istorie, care să-şi domine disciplinele într-o asemenea manieră. El e cel mai bun din lume şi arată asta la fiecare trei zile. Îmi pare rău pentru cei care vor să concureze pentru tronul lui Messi. E imposibil. El nu numai că marchează multe goluri, dar marchează multe goluri spectaculoase", a încheiat tehnicianul catalanilor.

Are cel mai bun sezon din carieră

Cu reuşitele de marţi, argentinianul a ajuns la cota 54 în acest sezon în toate competiţiile, dintre care 34 numai în La Liga, depăşindu-şi vechea performanţă, de 53 de goluri. Cum mai are la dispoziţie, teoretic, 16 meciuri (10 în campionat, 5 în Ligă - dacă ajunge în finală  -, şi unul în Cupă), Messi poate ajunge la cifre ireale. 

A marcat mai mult decât Steaua

Interesant e că cele 54 de goluri ale lui Messi din acest sezon în toate competiţiile sunt mai multe decât cele marcate, în total, de orice echipă românească. Spre exemplu, Steaua a înscris 43 de goluri (28 în Liga I, 4 în Cupă şi 11 în Liga Europa). 

Cum a dat Messi cele 234 de goluri

- 185 cu stângul
- 38 cu dreptul
- 10 cu capul
- 1 cu mâna
- 1 cu pieptul!

Cei mai buni marcatori din România

Dinamo    D. Georgescu    238
Steaua    Gh. Constantin    186
Univ. Craiova    Oblemenco    182
Sportul    M. Sandu    171
Rapid        Ion Ionescu    127
Petrolul    Mircea Dridea    163

Cele 234 de goluri ale lui Messi

153    Campionat
49    Liga Campionilor
19    Cupa Spaniei
8    Supercupa Spaniei
4    C. Mondial al Cluburilor
1    Supercupa Europei

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite