Pentru Europa şi pentru banii din televizările Ligii I!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciuri aparent fără miză, cum este Pandurii – Oţelul, înseamnă de fapt 300.000 de euro în plus sau în minus la bugetul de anul viitor. Aproape toate echipele din Liga I au măcar câte un motiv pentru care să încerce să obţină victoria în ultima etapă. Toate meciurile încep azi la ora 20.00.

În afara luptei pentru cupele europene, echipele vor să câştige cât mai mulţi bani din drepturile TV, în condiţiile în care criza financiară încă îşi mai face serios simţită prezenţa prin buzunarele patronilor din fotbalul românesc. În plus, o participare în grupele Ligii Europa ar rotunji cu 3 milioane de euro veniturile echipelor.

Univ. Craiova – FC Vaslui (GSP TV2)

Un meci decisiv pentru Liga Europa. Echipa lui Mititelu poate ajunge chiar pe locul 4, poziţie care i-ar aduce în conturi 2,2 milioane de euro din drepturi TV.

FC Vaslui are şi ea şanse teoretice pentru Liga Europa, dacă învinge, iar o participare în competiţia respectivă înseamnă trei milioane în plus la buget.

Unirea Urziceni – Steaua (Antena 1)

Miza meciului: Meciul etapei va stabili aproape sigur campioana, dar şi soarta Stelei, care riscă să rămână după mulţi ani în afara cupelor europene. În cazul în care vor lua titlul, ialomiţenii ar urma să încaseze în total aproape 13,5 milioane de euro de la UEFA şi consorţiul RCS – Antena 1. Dacă nu se vor califica în grupele Ligii Europa, steliştii ar rămâne cu o gaură de 3,2 milioane de euro!

Gloria Buzău – Gloria Bistriţa (netelevizat)

Buzăul luptă doar pentru a porni noul sezon cu o penalizare cât mai mică, iar Bistriţa încearcă să obţină cât mai mulţi bani din drepturile TV, suma maximă fiind de 1,5 milioane de euro.

Rapid – Poli Iaşi (GSP TV2 - alternativ)

Giuleştenii speră să prindă pe ultima sută de metri un loc de Liga Europa şi cele trei milioane aferente, plus încă 200.000 de euro, diferenţa dintre locul 6 şi 7. Miza Iaşiului este rămânerea în Liga 1, în condiţiile în care TAS n-a dat un verdict în  cazul Poli Iaşi – Farul Constanţa, şi ar putea câştiga şi 200.000 de euro în plus dacă depăşeşte Bistriţa. 

FC Argeş – Dinamo (GSP TV3)

Dinamo nu mai are nicio şansă la câştigarea titlului, dar poate pierde chiar şi locul doi, care asigură prezenţa în preliminariile Ligii Campionilor, dar de unde poţi ajunge relativ uşor şi în grupele Ligii Europa. De partea cealaltă, piteştenii încearcă să-şi păstreze cu orice preţ locul 10, care le aduce 1,5 milioane de euro.

FC Braşov – FC Timişoara (GSP TV)

Chiar dacă braşovenii sunt conştienţi că este foarte greu să mai ajungă în cupele europene, ei vor încerca să mai urce câteva locuri în clasament, pentru banii din televizări. În schimb, timişorenii încă visează la titlu, sau măcar la locul doi, care le aduce 2,5 milioane de euro din drepturile TV.

Pandurii – Oţelul (netelevizat)

Câştigătoarea acestui meci poate ajunge pe poziţia a 10-a din clasament, care înseamnă cu 300.000 de euro mai mult din banii de televizări decât locurile 11 sau 12.

Gaz Metan Mediaş – CFR Cluj (GSP TV 4)

Clujenii luptă pentru a prinde podiumul, poziţie care le-ar scurta drumul către grupele Ligii Europa. Locul trei în România, coroborat cu o calificare în grupe, înseamnă circa 5,2 milioane de euro. Mediaşul vrea să rămână pe 15, pentru ca apoi să se salveze prin retrogradarea Argeşului.

CS Otopeni – Farul (GSP TV4 - alternativ)

Pentru oaspeţi, meciul ar putea avea o miză doar în condiţiile în care TAS ar decide ca Farul să aibă câştig de cauză în litigiul „nocturna“ cu cei de la Poli Iaşi. Pentru Otopeni miza este aceeaşi ca în cazul Buzăului

Repartizarea sumelor din drepturile TV

-Locul 13, 2 milioane euro
-Locul 2: 2, 5 milioane euro
-Locurile 3-4: 2,2 milioane euro
-Locurile 5-6: 2 milioane euro
- Locurile 7-8: 1,8 milioane euro
-Locurile 9-10 : 1,5 milioane euro
-Locurile 11-12: 1,2 milioane euro
-Locurile 13-14: 1 milion de euro
-Nou-promovate:800.000 de euro

10 milioane de euro este suma minimă pe care o obţine fiecare echipă calificată în grupele Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite