Pedeapsa lui Moggi a fost redusă la jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alessandro Moggi
Alessandro Moggi

Comisia Tribunalului Naţional Italian a decis să reducă la jumătate suspendarea agentului de jucători Alessandro Moggi, implicat în scandalul de corupţie din fotbalul italian, împreună cu firma sa de impresariat Gea, informează cotidianul Tuttosport.

Astfel, Moggi va fi suspendat doi ani şi nu patru cum decisese, în primă fază, Curtea Federală de Justiţie. De asemenea, Alessandro Moggi va trebui să plătească o amendă de 125.000 de euro şi nu 250.000 de euro cum era iniţial.

Suspendarea a intrat în vigoare la începutul anului 2009, astfel că Alessandro Moggi, fiul fostului director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, va putea reveni în activitate la 1 ianuarie 2011.

În primăvara anului 2006, înregistrările mai multor mii de convorbiri telefonice au arătat că numeroşi conducători de club, precum şi oficiali ai federaţiei italiene şi persoane însărcinate cu delegarea arbitrilor au participat la manipularea a zeci de meciuri, mai ales în favoarea clubului Juventus Torino.

Pe baza dosarului "Calciopoli" au fost acordate sancţiuni în plan sportiv, în 2006. Juventus Torino a fost retrogradată în Serie B cu nouă puncte penalizare, în timp ce Fiorentina, Reggina, AC Milan şi Lazio Roma au rămas în Serie A, dar cu 15, 11, opt şi, respectiv, trei puncte de penalizare.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite