Paul Codrea: „Siena vrea să scape de mine din cauza salariului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Codrea (dreapta) s-a întâlnit cu celebrul Ronaldihno în Italia
Paul Codrea (dreapta) s-a întâlnit cu celebrul Ronaldihno în Italia

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani spune că aproape sigur se va despărţi de formaţia toscană în ianuarie. „Mi-ar plăcea să schimb campionatul. La Timişoara m-aş întoarce doar dacă va fi rechemat Contra ca antrenor“, ne-a spus fotbalistul român, care evoluează de un deceniu în campionatul italian.

„Adevărul": Paul, joci de zece ani în Italia, nu te-ai gândit să schimbi campionatul?

Paul Codrea: Ăsta a fost destinul meu. De mic mi-am dorit să evoluez în campionatul italian şi uite că mi s-a îndeplinit dorinţa. Dacă am jucat atât timp, înseamnă că am fost apreciat. Cu toate astea, nu aş spune nu însă unei schimbări în viaţa mea. Mi-ar plăcea să schimb ţara. De ce nu, să joc în Germania sau Franţa.

Marian Iancu declara că eşti obligat să revii într-o zi la Timişoara...

La un moment dat o să mă întorc şi la Poli, dar nu e momentul. Când va reveni Contra ca antrenor, atunci o să redebutez şi eu. Am vorbit cu el în ultima vreme şi mi-a povestit că meseria de antrenor este mult mai grea decât cea de jucător. El este extrem de fericit că a plecat de acolo fără să fie învins.

Din 20 de meciuri ale Sienei în tur, ai jucat doar de şase ori. Care e explicaţia?

Am avut o mică accidentare care m-a ţinut departe de teren, apoi au fost nişte decizii tactice. Antrenorul echipei se pare că are alte idei de joc, iar eu nu intru în planurile sale.

Cu toate astea nu duci lipsă de oferte din Serie A...

Da, aşa e. Sunt în tratative cu mai multe formaţii, printre care şi Brescia, dar nu mă grăbesc. Mai este timp până începe perioada de transferări. Trebuie să mă gândesc serios în vacanţa de iarnă pe care o voi petrece la Timişoara. Sunt de cinci ani la Siena,
m-am obişnuit cu acest oraş şi nu mi-ar fi uşor să mă mut. Dar, acum nu prea am încotro.

De ce?

Eu am un salariu mare pentru Serie B, iar Siena nu cred că îşi permite să mă mai ţină. Probabil din cauza salariului vrea să scape de mine.



În campania de calificare pentru Euro 2012 nu ai fost convocat la niciun meci...

Asta este, viaţa merge înainte. Nu m-a sunat nimeni de la Federaţie de aproape un an. Nici Răzvan şi nici secunzii lui nu m-au mai căutat după meciul amical cu Israel (0-2). Dacă mă vor chema, voi răspunde convocării ca şi până acum.

Oţelul conduce detaşat în Liga I. Te miră puţin această situaţie?

Paul Codrea (dreapta), într-un duel cu David Beckham în Serie A. Foto: EPA

Nu, absolut deloc. Jucătorii de la Oţelul nu au avut până acum o presiune atât de mare pe umerii lor. De-abia acum înainte o să vadă cât de greu este să rezişti acolo sus. La Steaua, Dinamo şi Rapid e limpede că nu a fost aceeaşi linişte şi seriozitate pe banca tehnică, iar din această cauză sunt cum sunt. La fel s-a întâmplat şi cu CFR-ul, care a avut evoluţii oscilante de la an la an, chiar şi cu o echipă valoroasă.

44 de selecţii a adunat Paul Codrea la prima reprezentativă.

1 gol a înscris Codrea pentru echipa naţională  a României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite