Patronul lui Hercules: „I-am dat portarului de la Cordoba 100.000 de euro ca să sară la cealaltă bară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul de blat în care este implicată fosta echipă a lui Ionel Dănciulescu, Hercules Alicante, a scos la lumină o convorbire telefonică a acţionarului majoritar al clubului, Enrique Ortiz.

Acesta i-a recunoscut unui apropiat că l-a mituit pe portarul Cordobei, Raul Navas, cu 100.000 de euro ca să trântească meciul direct cu echipa din Alicante, contând pentru etapa a 36-a din 42.

„I-am dat 100.000 de euro...La golul lui Tote (n.r. primul al partidei în care Dănciulescu a marcat o „dublă") a sărit la cealaltă bară", s-a confesat Ortiz unui apropiat, conform cotidianului spaniol El Pais, care a făcut rost de convorbirea telefonică incriminatoare.

Înregistrarea face parte din dovezile cazului "Brugal", o investigaţie asupra unei reţele de corupţie ce a început în 2007 şi în care Enrique Ortiz este acuzat.

Din convorbirile purtate de acţionarul majoritar al lui Hercules Alicante, reiese că acesta a încercat cumpărarea a patru meciuri, cu Salamanca, Cordoba, Girona şi Recreativo Huelva.

În pofida dovezilor clare, judecătorii au clasat cazul, motivând că „faptele nu constituie un delict". Procurorul anticorupţie din Alicante i-a solicitat judecătorului să mute cazul la organismele superioare.

Betis şi Cadiz, echipele afectate în mod direct de victoriile de culise ale celor de la Hercules (în sensul că prima a ratat promovarea, iar cea de-a doua a retrogradat), au făcut între timp apel la federaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite