Partidul lui Sarkozy îi cere lui Platini introducerea video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al partidului UMP, de dreapta, al preşedintelui francez Nicolas Sarkozy i-a cerut preşedintelui Uniunii europene de fotbal, francezul Michel Platini, introducerea înregistrărilor video pentru judecarea fazelor litigioase la meciurile de fotbal.


"Video este o trecere obligată spre exemplaritate", scrie Frederic Lefebvre într-o scrisoare pe care a publicat-o pe Facebook.

"De ce se refuză un asemenea progres într-o lume care s-a schimbat? Rugby-ul şi tenisul nu s-au înşelat introducându-l recent. Arbitrii au devenit ridicoli şi mă refer la arbitrul meciului Franţa-Irlanda, aflat deliberat în eroare", a spus politicianul francez.

"Cunosc principalul dumneavoastră argument, este acceptabil, egalitatea dintre sportul profesionist şi sportul amator. Dar rezultatul, o ştiţi bine, este că arbitrii sunt din ce în ce mai puţin respectaţi pe stadioane duminica", insistă purtătorul de cuvânt al majorităţii prezidenţiale.

Michel Platini, fost internaţional francez, s-a opus întotdeauna introducerii înregistrărilor video pentru asistenţa arbitrilor pe teren, temându-se să "nu omoare jocul" şi privilegiind arbitrajul "uman", prin adăugarea, de exemplu, a unui arbitru în spatele fiecărei porţi, sistem testat în Europa League.

Echipa Franţei s-a calificat miercuri pentru Mondialul-2010 din Africa de Sud în detrimentul Irlandei, după un gol marcat după o fază în care căpitanul francezilor, Thierry Henry, a făcut henţ voluntar şi vizibil, pe care arbitrii nu l-au văzut, notează Agerpres.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite