Pantilimon, vinovat fără vină în derby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu românul între buturi, Manchester City a primit trei goluri imparabile de la rivala United, părăsind Cupa Angliei, scor 2-3. „Panti“ a reuşit însă să-i apere lui Rooney un penalty.

Surpriză la anunţarea echipelor de start în cel mai aşteptat meci din „32"-imile Cupei Angliei, Manchester City - Manchester United: în poarta „cetăţenilor", tehnicianul Roberto Mancini l-a preferat pe Costel Pantilimon în dauna titularului naţionalei Albionului, Joe Hart. Portarul împrumutat de FC Timişoara la cea mai bogată echipă a lumii nu mai apărase de la 29 noiembrie 2011, când impresionase contra lui Arsenal în Cupa Ligii.

De această dată, „Panti" a avut mult ghinion, plătind cu vârf şi îndesat pentru erorile defensive ale echipei sale. Mai întâi, a fost executat de Wayne Rooney cu o lovitură de cap imparabilă, bară-gol la vinclu, după care s-a întins degeaba după un şut bine plasat de Welbeck.

Două şuturi pe poartă, două goluri, bilanţ care dezonorează orice portar, indiferent de felul în care au marcat adversarii. La 0-2, înainte de pauză, uriaşul din poarta lui City a mai încasat o lovitură, United primind un penalty în minutul 39. Din nou faţă în faţă cu Rooney, Pantilimon a respins în faţă şutul iniţial al starului englez, dar n-a mai putut face nimic la reluarea cu capul a aceluiaşi Rooney.

A fost la un pas să marcheze

Porniţi să răzbune acel 1-6 din ultima confruntare directă cu City, „diavolii" de la Manchester United n-au mai jucat cu aceeaşi intensitate în partea secundă, deranjându-l rareori pe Pantilimon, cu şuturi slabe de la distanţă.

În schimb, deşi în 10 oameni după eliminarea lui Kompany (încă din minutul 12), „cetăţenii" au revenit surprinzător în meci, cu două goluri, asigurând astfel suspansul finalului de meci.

La încercările disperate de egalare din prelungiri a contribuit chiar şi Pantilimon. Primind acceptul tehnicianului Mancini, portarul român a urcat în careul lui United la un corner şi a lovit mingea cu capul, prea slab însă pentru a forţa rejucarea partidei. City a părăsit astfel competiţia pe care o câştigase anul trecut, rămănând să se concentreze pe campionat, Cupa Ligii (turul semifinalei cu Liverpool se joacă miercuri) şi pe Liga Europa.

„Moşul" Scholes, readus la viaţă

Retras din activitate în primăvara lui 2011, Paul Scholes (37 de ani) a fost chemat înapoi pe teren de Sir Alex Ferguson, cel puţin până la finalul actualului sezon. Constrâns de numeroasele accidentări din lot, managerul scoţian a apelat la experienţa lui Scholes deşi acesta nu s-a mai antrenat la nivel profesionist în ultimele luni, evoluând doar în meciuri de caritate. De altfel, introdus pe teren în repriza secundă, roşcovanul mijlocaş şi-a arătat limitele la faza golului doi marcat de City: o pasă greşită în apropierea careului care l-a pus în poziţie de finalizare pe Agüero.

2-3

Man. City: Pantilimon - Richards, Kompany, Lescott, Kolarov - Milner, De Jong, Johnson (Zabaleta 46), Silva (Savici 46) - Nasri (Hargreaves 82), Agüero.
Antrenor: Roberto Mancini.

Man. United: Lindegaard - Smalling, Jones, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani (Scholes 59) - Rooney, Welbeck (Anderson 75).
Antrenor: Sir Alex Ferguson.

Goluri: Kolarov 48, Agüero 65 / Rooney 10, 40, Welbeck 30
Eliminat: Kompany 12
Stadionul "Etihad", Manchester: 46.808
Arbitru: Chris Foy

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite