Pălărie prea mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cele mai multe echipe româneşti calificate în Cupa UEFA, actuala stagiune a devenit o piatră de moară pentru coeficientul general al ţării. Eliminările celor cinci echipe din Cupa UEFA, Rapid, Dinamo, Urziceni, Timişoara şi Vaslui vor aduce prejudicii coeficientului de ţară.

În clasamentul coeficienţilor, România se află pe locul şapte, cu 38,908 puncte, însă lucrurile se vor schimba dramatic peste patru ani.

România va pierde cele 16,833 puncte câştigate în sezonul 2005-2006, iar acest lucru ne poate arunca, în cel mai fericit caz, doar până pe locul 10 în acest clasament al coeficienţilor, care ia în calcul rezultatele din ultimii cinci ani. Astfel, România va mai putea alinia două echipe în Liga Campionilor şi două în Cupa UEFA. Mai mult, este posibil ca formaţia campioană să nu poată intra direct în faza grupelor.

Dezastru în acest sezon

Cinci naţiuni au avut câte cinci formaţii în primul tur al Cupei UEFA din acest an. Dintre acestea, România este singura care a rămăs fără vreo reprezentantă. Chiar în urma noastră se află norvegienii, care au reuşit să ducă o singură echipă în faza grupelor. Prin comparaţie, cinci echipe din Olanda şi patru din Anglia au reuşit să ajungă în fazele superioare ale competiţiei. Portugalia a înregistrat şi ea un rezultat slab, doar două echipe reuşind să pătrundă în grupe.

Clujul a adus cele mai multe puncte

În acest sezon, cele mai multe puncte au fost aduse de clujeni. Oamenii lui Trombetta au strâns şase puncte şi sunt urmaţi, la mică distanţă, de Steaua, care a adunat 5,5 puncte. O performanţă extraordinară a înregistrat şi Vasluiul, care a adus României 4 puncte, deşi mulţi îi acordau puţine şanse.

În rest, Rapid, Dinamo şi Urziceni au strâns câte un punct, în timp ce Timişoara nu a contribuit cu nimic la coeficientul României. Astfel, media României este de numai 2.642 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite