Doar o părere: Pălăria jos!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mass-media e haină cu eroii neamului.

Ei zac sub lespedea grea a uitării depline. Zbârnâie televiziunile şi radioul, iar paginile ziarelor se înnegresc, împingându-se în prim-plan celebrităţi de mucava, vedete penibile, campioni ai prostului gust. În lumea sportului, sunt vânate infidelităţile amoroase, aventurile bahice şi derapajele morale, popularizându-se modele şubrede, pe care marele public le asimilează neavând încotro.

Constat cu tristeţe că nu s-a suflat un cuvânt despre un călăreţ de soi, dintr-o celebră pleiadă câştigătoare a numeroase concursuri internaţionale, alcătuită din Rang, Felix Ţopescu, Apostol, Zahei, Burcea, Tudoran şi Epure. La ultimul mă refer, la căpitanul Epure, care s-a împuşcat în faţa regimentului, nesuportând dezonoarea retragerii din Basarabia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când ostaşii români erau bombardaţi cu excremente de bolşevicii locali.

Însăşi urmaşul lui Felix, Cristi Ţopescu, un teoretician al fair-play-ului care a penetrat Senatul ţării, a tăcut mâlc, condamnând un mare caracter la anonimat.

Mă mai gândesc şi la fotbalistul Petea Vâlcov, atacantul Venusului, cu care a câştigat patru titluri, îmbrăcând de şapte ori şi tricoul naţionalei. Trecând Prutul în 1941, nu s-a mai întors niciodată, căzând la datorie. Nicio pomenire despre vitejia sa.

În schimb, cum trage Gigi Becali un vânt, sărim cu toţii să-l prindem. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite