Ovidiu Petre către arabi: „Nu sunt din sticlă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul stelist a dezminţit că ar avea o problemă cronică la genunchi şi a mărturisit că a plâns după ce Al-Nasr a fost învinsă cu 5-0 de Juventus într-un amical disputat, săptămâna trecută, în Italia. Dacă la Steaua a fost mai retras, la noua sa echipă, „Ceasul“ e mereu în centrul atenţiei şi urmărit de bliţurile fotoreporterilor. Sâmbătă, el a acordat primul interviu presei saudite.

Ovidiu Petre a stat cu sufletul la gură până să ajungă la Al-Nasr. Suspansul a ţinut vreo şase luni! Saudiţii au început să-l monitorizeze încă din iarnă. Jucătorul le-a fost recomandat de Walter Zenga, iar Cosmin Olăroiu a pus şi el o vorbă bună pentru mjilocaşul de 28 de ani.

Totuşi, arabii nu s-au grăbit să vireze banii, în ciuda faptului că preţul cerut de stelişti, de 1,5 milioane de euro, era o „firimitură" pentru şeici. Motivul? Fişa medicală a lui Ovidiu Petre, un fotbalist predispus la accidentări.

Repetatele probleme medicale ale „închizătorului" de-a lungul carierei au fost descoperite şi de presa saudită. „Al-Nasr a luat un fotbalist cu genunchi de sticlă", au scris arabii după ce „Ceasul" a ajuns în Asia. Totuşi, Ovidiu a fost ferit de accidentări de când a început pregătirile cu noua sa echipă şi a jucat în trei amicale.

În primul său interviu acordat presei din Riad, internaţionalul român a ţinut să-şi clarifice situaţia medicală. „Cine a spus că am genunchii de sticlă a minţit!

Într-adevăr, am fost accidentat acum doi ani, dar m-am operat şi de atunci sunt OK. Dacă aş fi avut o problemă cronică, aşa cum s-a vehiculat, nu aş fi rezistat să mă antrenez zi de zi şi să joc şi în amicale", a declarat Petre pentru publicaţia „Al-Riad".

El a povestit şi modul în care a ajuns în Arabia Saudită: „Zenga şi impresarul meu mi-au prezentat oferta celor de la Al-Nasr şi mi-au spus despre viaţa la Riad. Apoi, Rădoi, care este unul dintre prietenii mei cei mai buni, m-a încurajat să accept oferta. Când am văzut că românii care lucrează deja în fotbalul saudit sunt mulţumiţi de condiţii, m-am liniştit şi am semnat contractul". 

„Nu suport să pierd. Nici în amicale!"

În aceste zile, Al-Nasr se află într-un cantonament în Italia. Când nu e pe terenul de antrenament, Ovidiu Petre stă mai mereu alături de fotbaliştii cu care poate comunica fără probleme: Cociş şi McKain.

„Mi-e mai uşor cu ei lângă mine. Cu McKain chiar am fost coleg şi la o altă echipă, FC Naţional. Suporterii lui Al-Nasr să stea liniştiţi! Cu mine, Cociş şi McKain, echipa o să ajungă sus în noul sezon", a spus „Ceasul".

În Italia, mijlocaşul a fost titular în amicalul pe care saudiţii l-au pierdut cu 5-0 în faţa celor de la Juventus. „După acel meci, am plâns de ciudă! Nu suport să pierd, nici măcar în amicale", le-a mărturisit Ovidiu Petre jurnaliştilor arabi.

Fişa medicală a lui Petre

Pe când era la FC Naţional, Ovidiu Petre a fost operat de două ori la genunchi, din cauza unor excrescenţe pe menisc, un fel de „ciocuri" care îl incomodau, provocându-i dureri insuportabile.

La FC Timişoara, Ovidiu Petre a suferit o intervenţie chirurgicală la rotula stângă

În luna mai 2008, a fost operat la nivelul meniscului extern al genunchiului drept, după ce s-a accidentat în timp ce juca volei la un antrenament al naţionalei. Din acest motiv, a ratat Euro 2008.

Anul trecut, pe când era la Steaua, s-a accidentat din nou la meniscul extern al genunchiului drept, într-un meci cu Pandurii, motiv pentru care a stat şapte luni pe tuşă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite