Ovidiu Petre, cec de 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul stelist a fost declarat cel mai bun fotbalist al primei runde din Arabia Saudită. „Ceasul“ a primit şi un bonus substanţial din partea federaţiei din Riad. Aventura lui Ovidiu Petre în Asia a început cum nu se poate mai bine. În primul său meci oficial pentru Al-Nasr, românul a înscris golul victoriei formaţiei sale în partida cu Al-Najran.

Dacă în Europa jucătorii români nu prea mai au căutare, în schimb, în Orientul Mijlociu, cota lor este într-o permanentă creştere! Dovada? Faptul că în acest sezon legiunea română din Asia a devenit şi mai numeroasă odată cu sosirea lui Gigi Mulţescu pe banca celor de la Al-Taawon (Arabia Saudită) şi a lui Bölöni la Al-Wahda (Emirate). De asemenea, mijlocaşii Ovidiu Petre şi Răzvan Cociş au fost transferaţi de Walter Zenga la Al-Nasr (Arabia Saudită).

Dintre toţi cei amintiţi, "Ceasul" a avut cel mai bun start de sezon. După ce a impresionat în pregătiri, când a şi înscris golul victoriei într-un amical cu Lazio, închizătorul şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi în prima etapă de campionat.

Reuşita semnată de Petre în minutul 83 al meciului cu Al-Najran a adus victoria celor de la Al-Nasr (scor 1-0), dar şi un premiu personal pentru fotbalistul în vârsta de 28 de ani. "Ceasul" a adunat 68,12% din voturile microbiştilor saudiţi în sondajul care desemnează "Jucătorul etapei".

De asemenea, românul a încasat şi un cec în valoare de 10.000 de euro din partea Federaţiei din Riad. Este pentru a doua oară când un român este desemnat „Jucătorul etapei", după Mirel Rădoi (Al-Hilal), cel care a primit aceeaşi distincţie, anul trecut, în runda cu numărul 13.

Cociş s-a „rupt", Rădoi, suspendat

Dacă Ovidiu Petre a debutat perfect în noul sezon, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre ceilalţi români care activează în Arabia Saudită. Coechipierul „Ceasului", Răzvan Cociş, s-a accidentat la cinci minute după ce Petre a marcat şi va fi indisponibil zece zile. Al-Ettifaq Dammam, formaţia pregătită de Ion Marin, a fost învinsă cu 2-1 de Al-Ittihad la Jeddah.

Trupa pregătită de Gigi Mulţescu, Al-Taawon, a pierdut şi ea în faţa celor de la Al-Hilal (scor 1-0) pentru care Mirel Rădoi n-a jucat. Acesta şi-a ispăşit etapa de suspendare după ce a fost eliminat în ultima partidă din stagiunea trecută. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite