Oţel prea moale pentru campioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţel prea moale pentru campioană
Oţel prea moale pentru campioană

Unirea Urziceni a învins la Galaţi cu 4-1, într-un meci în care arbitrul Alexandru Tudor a acordat două penalty-uri oaspeţilor şi două cartonaşe roşii gazdelor. La o zi după ce şi-au aflat adversarii din Liga Campionilor, jucătorii lui Dan Petrescu au obţinut, ieri, în faţa Oţelului, trei puncte importante în lupta pentru titlu.

Ialomiţenii au început în forţă partida de la Galaţi, iar după numai şapte minute au beneficiat de un scenariu pe care probabil nici nu l-au visat:

Alexandru Tudor a arătat spre punctul cu var, după un henţ în careu la Iorga şi l-a trimis la vestiare pe tânărul fotbalist al lui Dorinel Munteanu.

Bilaşco a îndeplinit doar o simplă formalitate, iar Dan Petrescu putea să se gândească liniştit la programul încărcat al fotbaliştilor săi, din următoarele luni.

Gabi Paraschiv nu a fost însă de acord, iar cu opt minute înainte de pauză a adus egalitatea pe tabelă, printr-un şut excelent din careu, după o fază care nu anunţa mare lucru.

A fost nevoie de inspiraţia lui Vasile Maftei, pentru ca oaspeţii să intre liniştiţi la cabine. Şut în vinclu, de la 18 metri, direct din lovitură liberă, adică o demonstraţie de tehnicitate şi precizie a unui fundaş care a vrut să arate că nu ştie doar să se apere.

În a doua parte a întâlnirii, ocaziile la poarta lui Kolev au fost din ce în ce mai mari, însă Rusescu, Frunză şi Bilaşco le-au tratat foarte uşor.

Ultimul şi-a permis să rateze şi un penalty, scos in extremis de portarul bulgar, dar tabela s-a mai modificat de două ori aproape de sfârşitul meciului, după ce oţelarii au rămas în nouă jucători, din cauza eliminării lui Sergiu Costin.

Onofraş a reuşit o boltă precisă din afara careului, care a ridicat scorul la 3-1, iar apoi Bilaşco a închis meciul cu un şut plasat în stânga lui Kolev.

„Am uitat de Champions League şi am fost cu gândul doar la meciul cu Oţelul. Ştiam că va fi o partidă foarte dificilă. Echipele pregătite de Dorinel Munteanu sunt întotdeauna foarte puternice”, a declarat după meci eroul campioanei.

1 - 4

Oţelul:Kolev, S. Ilie, Jelev, S. Costin, Râpă - Giurgiu, Iorga, Sălăgean, L. Antal - G Paraschiv, M. Matei (56 Axente - 75 Milan).

Antrenor: Dorinel Munteanu.

Unirea Urziceni:Arlauskis - Maftei, Nicu, B. Fernandes, Brandan - I. Apostol, R. Pădureţu, Ricardo Gomez (75 Paraschiv), Sorin Frunză - Rusescu (64 Todoran - 80 Onofraş), Bilaşco.

Antrenor: Dan Petrescu.

Goluri: G. Paraschiv (’37) / Bilaşco (’7 - pen şi ’89), V. Maftei (’43), Onofraş (’83)

Eliminaţi: Iorga (’6), S. Costin (’72)

Stadionul Oţelul: 4.000

Arbitru: Alexandru Tudor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite