Optimism rezervat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de fotbal sunt mai sceptici în privinţa rezultatului de la meciul România - Franţa, dar sunt contrazişi de cei din celelalte sporturi Lumea sportului este împărţită. O parte,

Oamenii de fotbal sunt mai sceptici în privinţa rezultatului de la meciul România - Franţa, dar sunt contrazişi de cei din celelalte sporturi

Lumea sportului este împărţită. O parte, cea a fotbalului, oscilează între ce ar dori să se întâmple şi ce cred că se va petrece azi de fapt. Mai curajoase au fost personalităţile din alte sporturi.

Cei care trăiesc zi de zi în fotbal s-au arătat destul de rezervaţi în privinţa rezultatului meciului de azi dintre naţionalele României şi Franţei. Mai mult, s-au ferit să dea vreun pronostic.

Lumea fotbalului

Un adevărat oracol s-a dovedit a fi în anii trecuţi fostul portar al naţionalei, Rică Răducanu. Ex-giuleşteanul a avut de multe ori gura aurită, dar a prevăzut şi nenorocirile din fotbalul românesc. "Tăticu, eu sper că vor obţine un egal, dar va fi greu de tot. Noi nu suntem obişnuiţi cu ritmul de la Euro. Doar vreo doi-trei jucători evoluează aşa prin străinătate. Şi arbitrii vor ţine cu cei care joacă în viteză, care atacă. Sincer, nu cred că putem trece mai departe, dar sper să mă înşel", ne-a mărturisit Rică Răducanu.

Pe aceeaşi lungime de undă s-a situat un fost coleg de naţională, dar şi de echipă de club, actualul antrenor Ion "Liţă" Dumitru. "Îmi doresc mult să câştigăm, dar cred că o să pierdem, iar meciul se va disputa la o singură poartă, a noastră. De calificat va fi foarte, foarte greu să ne calificăm mai departe", a spus cel care în 1970, la Mondialele din Mexic i-a făcut marcaj celebrului brazilian Pele.

La polul opus părerilor celor două glorii ale fotbalului românesc s-a situat preşedintele clubului Steaua, Valeriu Argăseală. "Vom învinge cu scorul de 2-1, iar unul dintre goluri le va marca Mutu. Francezii o să ne călărească, iar noi o să marcăm", a fost de părere conducătorul din Ghencea.

Lumea sportului

Cei care activează în alte sporturi sunt mult mai entuziaşti. "Îi batem cu 1-0, iar Mutu va fi autorul golului. Cred foarte mult în Piţurcă, dar şi în potenţialul băieţilor. În plus, noi suntem mai odihniţi", a spus plin de optimism Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA la box profesionist.

"Câştigăm cu 2-1. Mutu şi Marica vor da golurile noastre", a pronosticat Alina Dumitru, multiplă campioană europeană la judo. Tot pe Victoria "tricolorilor" a mizat şi Marian Drăgulescu, gimnast, vicecampion olimpic.

Ioan Gyuri Pascu: "România va câştiga meciul cu Franţa cu scorul de 3-1"

Meciul România- Franţa nu lasă pe nimeni indiferent. Microbişti sau nu, artiştii şi vedetele din media cred în victoria României. "Eu sunt optimist. Cred că o să-i batem. Văd un 2-1 pentru noi", ne-a mărturisit Şerban Huidu. Deşi crede că e prea devreme pentru un pronostic, Ioan Gyuri Pascu se aşteaptă ca tricolorii să câştige cu 3-1.

Horaţiu Mălăele speră că românii vor marca un gol în poarta francezilor, care le va aduce victoria. Singurul care îşi consultă consoarta atunci când vine vorba de pronosticuri e actorul Eugen Cristea. "Soţia mea zice că va fi egalitate. Ea se pricepe mult mai bine ca mine la meciuri''. Pe acelaşi rezultat merge şi toboşarul Ovidiu Lipan Ţăndărică: "România - Franţa 1-1!"

Arşinel merge pe mâna lui Piţurcă

Dacă Andra se fereşte de estimări, dar speră într-un rezultat favorabil pentru România, Cătălin Măruţă e ferm convins că va fi 2-1 pentru ai noştri. Alexandru Arşinel crede că meciul România - Franţa se va termina la egalitate. Actorul recunoaşte că are mare încredere în selecţionerul Victor Piţurcă. (Simona Tudorache)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite