Marius Onofraş, fotbalistul judoka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golul spectaculos cu care Marius Onofraş a închis tabela în meciul cu Glasgow Rangers a fost sărbătorit şi la Iaşi, în apartamentul părinţilor atacantului.

„Cu atâţia sportivi în familie, ne bucurăm pentru sport în general. Dar la acest gol, având în vedere cât de mult a muncit Marius pe teren, am avut o emoţie ce nu poate fi exprimată în cuvinte. Ultima dată am mai fost aşa de fericită când Marius a dat un gol din foarfecă de la mijlocul terenului pe vremea când evolua ca junior”, a spus Maria Onofraş, mama atacantului. „Este cel mai important gol din cariera mea, dar nu am făcut ceva extraordinar. Toţi colegii mei au muncit în egală măsură pentru acest rezultat”, a precizat Marius.

Sportul este la loc de cinste în familia Onofraş. Fost judoka de performanţă, în prezent profesor de judo, tatăl Romeu şi-a îndrumat de ­mici copiii să facă mişcare. Dacă Romina Onofraş (23 ani) joacă volei la Pro Volei Botoşani, în Divizia B, fraţii Cristi (27 ani) şi Marius (29 ani) şi-au petrecut copilăria pe tatami. În paralel, Marius s-a dedicat şi fotbalului la juniorii Politehnicii Iaşi.

E finul lui Lăcătuş

Strădaniile celor doi nu au rămas fără rezultat, Cristi devenind campion naţional la judo. Când a ajuns în clasa a XII-a, Marius a renunţat la judo, deşi tocmai câştigase medalia de bronz la Campionatele Naţionale. „În acel an, domnul Ion Moldovan l-a luat la echipa mare a Politehnicii, iar Marius a decis să se axeze pe fotbal şi să-şi termine studiile”, a povestit Maria Onofraş. Fiind crescut de mic cu meciurile lui Lăcătuş, Marius a încercat să aibă şi el ceva din stilul şi din tenacitatea „Fiarei”. „Spre bucuria mea, am intrat în familia idolului meu, după ce Lăcătuş mi-a devenit naş. El şi soţia sa, Mariana, m-au sunat după meci să mă felicite”, a spus Onofraş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite