„Olympique Lyon nu mai are defensivă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Al-Hilal crede că Steaua are şanse de a produce o surpriză în meciul de azi de pe Stade Gerland, unde el a reuşit o remiză în 2006. „Oli” a evidenţiat faptul că faţă de echipa de acum două sezoane lipsesc Abidal, Squillaci şi Caçapa, exact stâlpii apărării de fier a francezilor.

Adevărul: Ce şanse are Steaua în deplasarea de la Lyon?

Cosmin Olăroiu: Şanse există. Echipa are un moral bun acum. Băieţii sunt entuziaşti, au jucat bine cu Dinamo şi puţin a lipsit să plece din Groapă cu trei puncte. Sunt convins că vor aborda meciul foarte concentraţi. Cred că Dorinel ştie să-i mobilizeze foarte bine.

A adus Dorinel o schimbare benefică echipei?

În general, schimbările de antrenor produc o emulaţie în rândul jucătorilor. Nu pot să spun eu dacă Dorinel a făcut sau nu ceva în plus faţă de Lăcătuş. Se va vedea pe parcurs acest lucru.

Cum ţi se pare acum Lyon faţă de cum era acum două sezoane?

Lyon rămâne o forţă a fotbalului european, dar mi se pare o echipă puţin schimbată. Asta mă face să cred că Steaua poate reuşi o surpriză. Lyon nu mai are defensiva pe care o avea atunci când am întâlnit-o eu. A plecat Abidal, au plecat Squillaci şi Caçapa. Au şi un alt portar, nu mai este Coupet. Cei care au venit în locul acestora încă nu se ridică la nivelul lor. Cu Boumsong şi Cris e o pâine de mâncat. Niciodată nu dădea Steaua trei goluri cu Lyonul de acum doi ani. Era imposibil.

Poate fi Kapetanos arma secretă a Stelei cu Lyon?

Grecul este un jucător muncitor. A crescut de la meci la meci, deşi a fost de multe ori criticat. Acum are un moral bun, are încredere în el. Poate să facă un meci bun la Lyon, dacă şi echipa va face acelaşi lucru. Când joci cu Lyon, nu poţi să gândeşti decât la nivel de echipă. Dacă unul sau doi jucători fac o partidă slabă, nu ai şanse.

Când vom putea să jucăm de la egal la egal cu o echipă de acest calibru?

Atunci când echipele româneşti vor aduce jucători ca ai lor. Lucrurile se mişcă. De la fotbalişti de 2-300.000 de euro cum se aduceau înainte, acum se aduc şi jucători de un milion sau două. Când se va putea plăti 4-5 milioane doar pentru un fotbalist, vom discuta altfel.

E o problemă de bani sau şi de imagine?

Şi una şi alta, dar repet faptul că lucrurile se mişcă. Rezultatele din ultimul timp din Europa nu au rămas fără ecou. Mijlocaşul meu, Wilhelmsson, m-a întrebat de exemplu dacă CFR Cluj nu este echipa unde a jucat Dorsin, care este colegul lui la naţională. Un alt jucător ştia că Steaua şi Dinamo au făcut egal în derby. Deja lumea fotbalului ştie destul de multe despre echipele româneşti.

La Al-Hilal cum merge?

Foarte bine. Sunt pe locul 2. Mă bat cu Al-Ittihad ca şi sezonul trecut. Au trei puncte avans. Au relaţii la federaţie şi schimbă programul meciurilor când vor ei. Cum îi egalez la puncte, imediat mai joacă un meci în plus ca să fie siguri că rămân pe primul loc. La început m-a şocat, dar acum sunt obişnuit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite