Oltenii visează frumos după 13 ani de speranţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Craiova a ajuns la opt partide consecutive fără înfrângere în campionat şi a urcat, înaintea meciurilor de ieri, pe podiumul Ligii I după victoria de pe terenul codaşei Gloria Buzău. Echipa-fanion a Olteniei nu a mai ocupat locul trei la mijlocul campionatului de 13 ani.

Craiova visează din nou frumos după mai bine de un deceniu de dezamăgiri pentru fanii olteni. „Ştiinţa” a câştigat vineri cu 2-0 la Buzău şi a urcat cel puţin pentru 24 de ore pe locul trei al Ligii I. Oltenii nu au mai ocupat o poziţie pe podium la mijlocul campionatului de 13 ani.

În sezonul 1995-1996, craiovenii au ajuns pe locul trei în etapa a 22-a într-un sezon la capătul căruia s-au clasat pe locul patru, la două puncte în spatele Rapidului. Universitatea Craiova a renăscut sub comanda antrenorului italian Nicolo Napoli, care a reuşit să facă o echipă redutabilă alcătuită preponderent din tineri.

Craiova a ajuns provizoriu pe podiumul Ligii I în condiţiile în care nu au achiziţionat niciun jucător în ultimul an din cauza restricţiilor impuse de UEFA. Chiar dacă au apărut zvonuri conform cărora Napoli este decis să plece la iarnă din cauza unor divergenţe de opinie cu şefii clubului, patronul Mititelu afirmă contrariul: „Napoli nu e bătut în cuie la Craiova, aşa cum nici eu nu sunt. Dar el are un contract ferm cu noi şi reprezintă prezentul şi viitorul la Craiova. Se simte bine la Universitatea”.

După victoria de vineri, oltenii au ajuns la opt meciuri consecutive în Liga I fără înfrângere. Ultimul eşec înregistrat de Craiova datează de pe 13 septembrie, când formaţia din Bănie a piedut acasă cu 1-2 în faţa echipei FC Timişoara.

Buzoienii au acuzat arbitrajul

Oficialii Gloriei Buzău au fost nemulţumiţi de brigada de arbitri care a anulat un gol marcat de Jaber. „Sunt foarte supărat, este o înfrângere poate nemeritată. Este posibil să fi avut un gol valabil anulat de brigada de arbitri”, a declarat antrenorul Gloriei, Mario Marinică. Mititelu a recunoscut, indirect, că arbitrii au greşit în favoarea echipei sale. „Îmi pare rău faţă de gazde dacă ne-au favorizat arbitrii. Eu vreau un arbitraj corect la fiecare meci, n-am nevoie de astfel de erori”.

Mai vor un „vârf”

Adrian Mititelu, patronul echipei din Bănie, a anunţat că intenţionează să transfere un atacant în pauza de iarnă. „Un singur jucător vom lua la iarnă, un vârf împins, probabil din străinătate, pentru că în ţară e greu să găsim ce vrem noi. Vom plăti nişte bani, nu vrem să-l luăm gratis sau liber de contract.

Dacă avem puterea să refuzăm o ofertă de 7 milioane de euro pentru Costea, atunci putem să aducem încă un jucător bun”, a declarat Mititelu pentru GSP TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite