Victoria lui Piţurcă la derby-ul Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoria lui Piţurcă la derby-ul Olteniei
Victoria lui Piţurcă la derby-ul Olteniei

paradox Deşi fostul selecţioner n-a fost numit încă oficial la cârma Universităţii, Ştiinţa a jucat aseară după tactica sa. Piţi „a comandat“ mai multe schimbări în primul „11“. Ştiinţa a învins Pandurii lejer, cu toate că înainte de meci oficialii gazdelor au recunoscut că se tem de gorjeni, care obţinuseră maximum de puncte în primele două etape.

Craiova a surprins încă de la început prin aşezarea în teren. Un 4-4-2 clasic, cu Florin Costea în banda stângă, pe acelaşi post pe care Piţurcă îl folosea la echipa naţională. Şi tot ca pe vremea mandatului lui Piţi la naţională, Dorel Stoica a trecut în linia mediană, post pe care a debutat sub „tricolor”.

Dacă Bărboianu era singura variantă de înlocuire a accidentatului Dănănae, cuplul de fundaşi centrali Găman - Barbu a fost şi el ceva inedit pentru un meci oficial al Ştiinţei, dar obişnuit pentru naţionala de tineret.

Universitatea şi-a asigurat un avantaj liniştitor după doar 17 minute, Dina, cu o reluare din careu, şi Stoica, printr-o execuţie superbă din lovitură liberă, ridicând publicul în picioare. Universitatea mai putea marca de două ori în prima repriză, dar Baird a fost blocat de fiecare dată de Stanca.         

Au debutat Vali Badea şi Jackie Nicolae

După pauză, doar schimbările de la Ştiinţa au mai atras atenţia publicului şi toate au fost primite cu aplauze. Adus în această vară la Craiova, Vali Badea a debutat în tricoul alb-albastru al Universităţii.

Şi parcă tot după reţeta lui Piţi, la echipă s-a mers şi pe mâna tinerilor. Firţulescu a fost aruncat în luptă în ultimele 30 de minute, pentru ca, pe final, să fie timp şi pentru un nou debut în Liga I, tânărul Jackie Nicolae.

Aplaudat de fani

image

În tribuna oficială şi-a făcut apariţia şi Victor Piţurcă (dreapta). Acesta a fost însoţit de Gabi Boldici şi de selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi.

Piţi este în tratative cu Universitatea, urmând să dea un răspuns zilele următoare. Când şi-a făcut apariţia în tribune, Piţurcă a fost aplaudat.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite