Olăroiu a luat un jucător care a dat două goluri la Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o perioadă în care în Europa, din cauza crizei financiare, piaţa de transferuri e mai liniştită ca niciodată, cele mai costisitoare achiziţii se fac de către formaţiile din zona Golfului Persic.

Trupa pregătită de Cosmin Olăroiu, Al-Sadd Doha, considerată una dintre cele mai potente din punct de vedere financiar din Asia a luat trei fotbalişti în ultima perioadă. Toţi sunt jucători care au evoluat pentru echipele lor naţionale în ediţia recent încheiată a Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Astfel, după Abdel-Kader Keita (Coasta de Fildeş) şi Nadir Belhadj (Alegeria), formaţia din Qatar a rezolvat, astăzi, şi transferul sud-coreeanului Lee Jung Soo. Fundaşul central în vârsta de 30 de ani a fost titular şi integralist în naţionala ţării sale în toate cele patru partide disputate de Coreea de Sud la Cupa Mondială. Mai mult, deşi este apărător, Lee Jung Soo şi-a trecut de două ori numele pe lista marcatorilor, punctând în victoria cu Grecia (2-0) şi în egalul cu Nigeria (2-2).

Oli întăreşte defensiva

Dacă în perioada în care a fost la Al-Hilal a construit o apărare formată, aproape în întregime, din jucători saudiţi, mulţumit fiind de calitatea fotbaliştilor pe care i-a avut la dispoziţie, în Qatar, Oli a fost exasperat de erorile comise de fundaşii săi. În sezonul trecut, Al-Sadd a încasat mai multe goluri după greşeli incredibile ale apărătorilor. Tocmai de aceea, în această vară, două din cele trei achiziţii făcute de Olăroiu sunt fotbalişti cu profil defensiv: algerianul Belhadj poate evolua fundaş stânga, iar Lee Jung Soo e fundaş central.

Vezi reprezentarea grafică a golului egalizator al lui Soo din meciul cu Nigeria de la mondiale:

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite