FOTBAL: Olăroiu face show în Qatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Olăroiu face show în Qatar
FOTBAL: Olăroiu face show în Qatar

Deşi în momentul plecării sale de la Steaua fusese etichetat drept un antrenor defensiv, Cosmin Olăroiu dovedeşte în zona Golfului Persic că are un apetit dezvoltat pentru fotbalul spectacol. După ce în cele două sezoane petrecute la Riad a făcut din Al-Hilal cea mai ofensivă formaţie din Arabia Saudită, acum, în Qatar, Oli a transformat Al-Sadd într-o maşină de marcat goluri.

 Vineri seară, în etapa a doua a campionatului, elevii lui Cosmin Olăriou s-au impus cu 3-0 în faţa celor de la Al-Ahli. Acest rezultat a menţinut Al-Sadd pe primul loc după două runde cu maximum de puncte şi a continuat seria partidelor câştigate de formaţia din Doha la diferenţe clare. Mai precis, în cele şase jocuri bifate în "Cupa Jasim" şi în campionat, Al-Sadd a înscris 23 de goluri, cele mai multe reuşite de o echipă din Qatar în acest sezon.

Are atacanţi de 15 milioane de euro

Deşi a fost inactivă pe piaţa de transferuri aproape toată vara, Al-Sadd s-a mişcat în chiar ultimele zile în care regulamentul mai permitea efectuarea unor achiziţii. Astfel, Cosmin Olăroiu a luat sub comanda sa doi atacanţi de 24 de carate, care împreună au costat peste 15 milioane de euro. Este vorba de brazilienii Leandro Da Silva şi de Afonso Alves Martins. Primul a fost transferat de la Gamba Osaka, în timp ce Alves a fost achiziţionat de la Middlesbrough. Leandro Da Silva s-a şi adaptat deja la Al-Sadd, el reuşind să înscrie trei goluri în primele două etape din campionat.

image

Fotbalul spectaculos jucat de Al-Sadd în acest debut de sezon a fost remarcat de specialişti în Qatar. Unul dintre ei a fost Bruno Metsu, tehnicianul care s-a aflat pe banca Senegalului, atunci când africanii au învins campioana mondială, Franţa la CM 2002. Acum, antrenor al echipei naţionale în Qatar, Metsu a participat la mai multe şedinţe de pregătire conduse de Olăroiu şi s-a sfătuit cu acesta în privinţa jucătorilor care merită să fie convocaţi la prima reprezentativă.

Rezultatele lui Olăroiu în acest sezon

Al-Sadd - Al-Khuraitiat 5-0
Al-Sadd - Al-Shahaniya 4-0
Al-Sadd - Al-Arabi 4-2
Al-Sadd - Al-Khor 2-2
Umm Salal - Al-Sadd 0-5
Al-Sadd - Al-Ahli 3-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite