Olandezul zburător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semifinala Ligii Campionilor dintre Bayern şi Lyon (1-0) a pus în antiteză geniul lui Robben şi degringolada prin care trece Ribery după acuzaţiile de pedofilie. Arjen Robben a dus-o pe Bayern la un pas de finala Ligii Campionilor.

Evenimentele petrecute miercuri seară pe „Allianz Arena" au sintetizat bilanţul întregului sezon pentru cei mai importanţi jucători din lotul lui Bayern. Dacă, la începutul stagiunii, Robben (abia transferat în Germania) se afla în umbra consacratului Franck Ribery, acum lucrurile stau diametral opus.

Fără momentele de geniu ale olandezului, Bayern şi-ar fi ratat obiectivele, în timp ce internaţionalul francez este nevoit să depăşească cel mai delicat moment din carieră.

Robben, omul-calificare!

„Super Robben!", a fost expresia care ilustrează perfect măiestria mijlocaşului batav de a înscrie atunci când echipa sa are mai multă nevoie. Şutul înşelător care l-a învins pe portarul lui Lyon a adus aminte de execuţiile similare din meciurile retur cu Fiorentina şi Manchester United din optimile, respectiv sferturile de finală ale Ligii.

În ambele situaţii, Robben a punctat decisiv, întorcând de unul singur soarta calificării. Aşadar, dacă Bayern a ajuns în situaţia de a fi la 90 de minute de finala de la Madrid, meritele îi revin în proporţie covârşitoare lui Robben, „măseaua stricată" aruncată anul trecut de „galacticii" de la Real Madrid.

Ribery, acuzat de toţi

În acest timp, ascensiunea olandezului a contrastat cu declinul lui Ribery, considerat unul dintre fotbaliştii exponenţiali ai planetei, curtat cu sume ameţitoare de marile cluburi din Europa. Sezonul cenuşiu al internaţionalului francez, cauzat şi de numeroase probleme fizice, şi-a atins apogeul în ultima săptămână.

Tărât în scandalul cu prostituate minore, cel poreclit „Piratul" a clacat psihic pe terenul de joc.

Contra lui Lyon, o intrare inconştientă şi rudimentară la Lisandro i-a atras eliminarea directă şi o ieşire pe uşa din spate din acest sezon al Ligii Campionilor. Totul sub ochii soţiei sale, Wahiba, venită la stadion pentru a „şterge" imaginea pătată a lui Franck.

La finalul meciului, cei doi soţi Ribery au „fugit" rapid de ochii lumii, declanşând furia lui Uli Höness. „Nu se face aşa ceva!", a spus managerul lui Bayern.

2 goluri şi două pase de gol a dat Ribery în ultimele 11 meciuri. 70 de milioane de euro oferea Realul pentru el, însă acum nu-l mai vrea.

10 goluri şi două pase de gol a dat Robben în ultimele 11 meciuri. 25 de milioane a costat-o pe Bayern aducerea lui Robben de la Real.

Liga Campionilor, semifinale, tur

Inter Milano - FC Barcelona 3-1
Sneijder 30, Maicon 48, Milito 61 / Pedro 19

Bayern München - Ol. Lyon 1-0 Robben 69

*Meciurile retur sunt programate la 27, respectiv 28 aprilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite