Olanda şi Turcia ne ameninţă de acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Umut Bulut (nr. 9) a marcat două goluri în poarta Portugaliei într-o victorie care a confirmat forma bună a turcilor
Umut Bulut (nr. 9) a marcat două goluri în poarta Portugaliei într-o victorie care a confirmat forma bună a turcilor

Principalele adversare ale României în campania de calificare pentru Mondialul din 2014 au şocat Europa, învingând Irlanda de Nord (6-0), respectiv Portuglia (3-1).

Victoria din Elveţia şi pres­taţia unor jucători tineri precum Grozav l-au făcut pe Victor Piţurcă mai încrezător în privinţa unei calificări la Mondialul din 2014. Numai că, dacă jocul tricolorilor s-a îmbunătăţit, acelaşi lucru e valabil şi pentru principalele echipe cu care România se va bate pentru locul 1 în grupa D.

CR7 şi-a îngropat echipa la Lisabona

Turcii şi-au continuat forma bună din 2012. Elevii lui Abdullah Avci au stricat o seară ce ar fi trebuit să le ridice moralul portughezilor. Cu 62.000 de oameni în tribunele Stadionului „Da Luz", lusitanii mizau pe o victorie în ultimul test înainte să debuteze în „grupa morţii" la Euro 2012. Numai că, până să-şi măsoare forţele cu Germania (9 iunie), Danemarca (13 iunie) şi Olanda (17 iunie), Ronaldo şi compania s-au împiedicat de Turcia!

Oaspeţii au avut 2-0 după 52 de minute, graţie unei „duble" semnate de Umut Bulut, vârful de 29 de ani al lui Toulouse. În ciuda faptului că au atacat în valuri, gazdele au marcat abia în minutul 57, Nani fructificând pasa lui Ronaldo.

Starul lui Real Madrid putea să facă 2-2, însă penalty-ul său a fost parat de portarul Demirel (65). Un alt jucător al „galacticilor", Pepe, a încheiat conturile cu un autogol, iar Portugalia - Turcia s-a terminat 1-3!

„Nimic nu ne-a mers"

Afectat din cauza rezultatului, selecţionerul lusitanilor a invitat totuşi la calm. „Rezultatul nu reflectă ceea ce s-a jucat pe teren. Nimic nu ne-a mers, aşa cum ne aşteptam. Important e să nu ne pierdem speranţele şi să credem în munca noastră", şi-a început discursul Paulo Bento.

„La ce ocazii am avut, ar fi trebuit să marcăm înaintea turcilor, dar nici la 0-1 n-am reuşit să profităm de şansele pe care le-am avut, iar apoi ei au făcut 2-0. Oricum, e clar că am comis nişte greşeli pe care nu le putem uita", a încheiat fostul internaţional portughez. Acesta mai are o problemă: Nani a părăsit terenul accidentat şi aşteaptă verdictul medicilor.

„Olanda, mai puternică decât la Mondiale"

Dacă Turcia a ratat prezenţa la Euro 2012, în schimb, olandezii sunt în forma optimă înainte să debuteze în Campionatul European.

Echipa lui Bert van Mar­wijk a progresat de la un meci la altul, iar după 1-2 cu Bulgaria şi 2-0 cu Slovacia, sâmbătă, a învins Irlanda de Nord cu 6-0 la Amsterdam. Meciul a evidenţiat forma excelentă a unor jucători precum Van Persie (două goluri şi două pase de gol), Sneijder (un gol şi un assist) şi Afellay (două goluri şi o pasă decisivă).

La final, selecţionerul Olandei şi-a avertizat adversarii: „Am primit confirmarea pentru două lucruri. În primul rând, ne-am dezvoltat jocul pe flancuri. Apoi, pot să spun că Olanda de acum e mai puternică decât cea de acum doi ani, de la Mondiale".

Octombrie, luna de foc

România se află în grupa D de calificare pentru Mondialul din 2014, alături de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. Tricolorii întâlnesc Estonia (7 septembrie) şi Andorra (11 septembrie) în primele două partide. Apoi, în octombrie, trupa lui Piţurcă va merge în Turcia (12 octombrie) şi va găzdui Olanda pe „Arena Naţională" (16 octombrie).

1 meci din ultimele cinci a câştigat Portugalia, cu Bosnia 6-2. În rest, lusitanii au trei egaluri şi o înfrângere.

3 victorii în cinci partide a adunat Turcia în 2012. Echipa lui Abdullah Avci are şi două eşecuri cu Slovacia şi cu Finlanda.

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite