Olanda, lipsită de prospeţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olanda, lipsită de prospeţime
Olanda, lipsită de prospeţime

Echipele care şi-au odihnit jucătorii în ultimul meci din grupe nu au adoptat soluţia potrivită A m sesizat în aceste sferturi de finală un aspect ciudat. Echipele care şi-au odihnit

Echipele care şi-au odihnit jucătorii în ultimul meci din grupe nu au adoptat soluţia potrivită

A m sesizat în aceste sferturi de finală un aspect ciudat. Echipele care şi-au odihnit jucătorii în ultimul meci din grupe, cum au fost Portugalia, Croaţia şi Olanda, pentru că la ora comentariului nu ştiu rezultatul meciului Spania - Italia, se pare că nu au adoptat soluţia cea mai potrivită. Cel puţin în cazul olandezilor, la partida cu Rusia, s-a văzut o lipsă de prospeţime, în raport cu ce au arătat în jocurile din grupă, cu Italia, cu Franţa şi cu România.

S-ar părea că intervalul acesta de şase-şapte zile de repaus, pentru unii jucători, să nu fie optim pentru ce a urmat. Se pare că doar unii dintre fotbalişti ar avea nevoie de o asemenea pauză. E o problemă pentru antrenori că îşi odihnesc echipele, dar după, nu mai au parte de aceeaşi prospeţime. După părerea mea, ar trebui odihniţi doar jucătorii care solicită acest lucru.

Un alt aspect ar fi că, din cauza caracterului eliminatoriu al partidelor din această fază, echipele au ieşit rapid la joc. Statistic, la meciul Olanda - Rusia s-a înregistrat un raport al baloanelor recuperate de 32 la 30 în favoarea echipei pregătite de Guus Hiddink. Aceste cifre arată cât de îndrăzneaţă a fost maniera de joc a Rusiei. S-au înmulţit şuturile la poartă, ceea ce a mărit şi spectaculozitatea partidelor.

Turcia a jucat ceea ce a mai arătat la Campionatul Mondial din 2002. Prin calităţile native ale acestui popor, turcii sunt atât de determinaţi în joc încât, fără prea multă organizare, reuşesc să surprindă. Dar mai departe e greu să anticipez ce va fi, deoarece trec prin probleme neaşteptate şi mai puţin normale pentru un turneu final, lipsa de efectiv din cauza accidentărilor şi suspendărilor.

Dar, pentru ce au făcut până acum, mai ales finalurile de meciuri cu Cehia şi cu Croaţia, au fost un model de ceea ce înseamnă spiritul de luptă. Sunt un exemplu, pentru toate echipele, de cum trebuie gestionate ultimele minute ale partidelor când trebuie jucat până la fluierul final al arbitrului.

Dacă stau bine să mă gândesc, noi am pierdut calificări în ultimele minute, nu am câştigat, ca, de exemplu, cornerul de la Copenhaga, în 2003, şi au mai fost şi altele. Ca o ultimă remarcă, în această fază au rămas echipele bine pregătite pentru acest Euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite