Ofensiva „Armatei Roşii“, spre finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată la a zecea sa prezenţă la un campionat european, Rusia speră să ajungă până în ultimul act.

Rusia a bifat o performanţă importantă la precedentul Euro, ajungând până în semifinale. O bună parte dintre jucătorii ce au contribuit la excelentul parcurs de acum patru ani vor fi prezenţi şi la acest turneu, aici amintindu-i pe Arşavin, Pavliucenko sau Akinfeev.

De altfel, deşi a avut în Irlanda o rivală destul de puternică, Rusia s-a calificat destul de lejer la turneul continental, adunând şapte victorii în cele zece meciuri.

Majoritatea jucătorilor din lot evoluează în campionatul intern, unul care a crescut mult în ultimii ani, graţie miliardelor de dolari pompate de oligarhii gazelor şi petrolului.

Ruşii se află la cea de-a zecea prezenţă la un turneu final de Campionat European, iar cea mai mare performanţă a lor datează de pe timpul Uniunii Sovietice, mai precis din 1960, când au câştigat competiţia.

Toate speranţele ţin de Arşavin

Marele atu al ruşilor rămâne căpitanul Andrei Arşavin, care n-a avut însă un sezon prea bun în tricoul lui Arsenal. În condiţiile în care a reuşit doar un gol în Premier League, el a şi fost împrumutat la Zenit St. Petersburg în această primăvară, unde a bifat zece meciuri şi trei goluri.

Extrem de experimentat este şi Marat Izmailov, cel care a prins, alături de Semşov şi Kerjakov, Cupa Mondială de acum zece ani, când a jucat alături de fotbalişti precum Onopko, Karpin, Mostovoi sau Cercesov.

„Cred că în această grupă fiecare poată să învingă pe fiecare, chiar dacă lumea ne consideră pe noi favoriţi cerţi. Este pentru a treia oară consecutiv când Rusia a picat în aceeaşi grupă cu Grecia, aşa că suntem rivali familiari. Ne cunoaştem foarte bine şi cu cehii sau polonezii, aşa că abia aşteptăm startul competiţiei", a declarat selecţionerul Dick Advocaat.



Rusia va sta la un hotel din centrul Varşoviei, lângă palatul prezidenţial, unde, în fiecare dată de 10 a lunii, are loc o ceremonie de comemorare a fostului preşedinte polonez Lech Kaczynski.

3 este cel mai înalt loc ocupat de Rusia în clasamentul FIFA (aprilie 1996)

Amicalele din 2012

Danemarca - Rusia 0-2
Lituania - Rusia 0-0
Italia - Rusia 0-3

Cum s-a calificat

- Locul 1 în Grupa B, cu şapte victorii în zece meciuri
- 2-0 şi 6-0 cu Andorra
- 0-1 şi 1-0 cu Slovacia
- 3-2 şi 0-0 cu Irlanda şi
- 3-1 cu Armenia şi
- 1-0 cu Macedonia

Palmares la Euro

- 10 prezenţe (1960, 1964, 1968, 1972, 1988, 1992, 1996, 2004, 2008, 2012)
- Campioană în 1960
- Finalistă în 1964, 1972 şi 1988

Recorduri

- Cele mai multe selecţii: Viktor Onopko 109
- Cele mai multe goluri: Vladimir Besciasnih 26

Loc FIFA: 11

image

Echipă făcută pe atac

Ruşii joacă foarte ofensiv, iar Italia a simţit pe pielea ei ce înseamnă şarjele unui Kerjakov sau Arşavin. Şansele Rusiei de a câştiga grupa depind în mare măsură de forma celor doi.

Profesorul din Haga

Selecţionerul Dick Advocaat, 64 de ani, va mai conduce naţionala Rusiei doar la acest turneu final, el semnând deja un contract cu PSV Eindhoven pentru sezonul viitor.

El îl va înlocui pe Philip Cocu, care asigura interimatul după demiterea lui Rutten în martie. Ernest Faber va fi secundul lui Advocaat, Cocu urmând a rămâne la echipa de tineret.

Advocaat a devenit succesorul conaţionalului său Guus Hiddink la naţionala Rusiei în 2010. El şi-a început cariera de antrenor în 1981, la clubul amator Door Samenwerking Verkregen Pijnacker.

A urmat o perioadă în care a fost secund la naţionala Olandei, unde a fost şi principal în perioadele 1992-1995 şi 2002-2004.

El a mai condus echipe ca PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Belgia sau Zenit St. Petersburg. Ca antrenor a câştigat un titlu şi o Cupă în Olanda, cu PSV, două titluri şi două Cupe în Scoţia, cu Rangers, respectiv un titlu, o Cupă, Cupa UEFA şi Supercupa Europei cu Zenit.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite