O, blat frumos!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gomis (nr. 18) a marcat patru dintre cele şapte goluri ale lui Lyon
Gomis (nr. 18) a marcat patru dintre cele şapte goluri ale lui Lyon

Ajax Amsterdam solicită ca FIFA să ancheteze meciul Zagreb – Lyon, scor 1-7, în urma căruia francezii s-au calificat în optimi.

Scandal imens după ultima etapă a fazei grupelor din Liga Campionilor. Într-o grupă câştigată de Real Madrid, Ajax şi Lyon au terminat la egalitate de puncte, opt, dar cei din urmă au prins locul doi la golaveraj, în condiţiile în care rezultatele directe au fost două remize, 0-0.

Înaintea ultimei etape, „lăncierii" aveau trei puncte peste francezi şi şapte goluri avantaj. Ajax a pierdut acasă cu Real, scor 0-3, iar Lyon a făcut scor la Zagreb, 7-1. Mai mult, olandezii au avut două goluri anulate eronat, în timp ce Lyon a înscris nu mai puţin de şase goluri în 30 de minute, în partea a doua a jocului.

Vida (stânga) îi face cu ochiul lui Gomis după golul cinci



Antrenorul lui Ajax, Frank de Boer, a declarat că va cere ca FIFA să investigheze meciul din Croaţia, mai ales după ce Domagoj Vida a fost surprins făcându-i cu ochiul şi arătându-i „OK" cu degetul lui Gomis de la Lyon, după golul cinci al francezilor! "La acest nivel, un scor de 7-1 este rar. Cred că ar trebui investigat dacă acel meci a fost dat de croaţi. Din păcate, este greu de demonstrat acest lucru", a afirmat Frank de Boer.

Meci suspect şi cu Timişoara

Dinamo Zagreb a mai fost implicată într-un episod la fel de suspect, în sezonul 2009-2010 al Ligii Europa, cu ocazia partidei cu FC Timişoara. Croaţii au câştigat cu 3-0, un scor atât de drastic fiind puţin scontat, iar la scurt timp Dan Alexa a dezvăluit că i s-au oferit 500.000 de euro pentru a „blătui" meciul.

Căpitanul bănăţenilor, care a refuzat oferta, ar fi trebuit să provoace un penalty pentru a facilita succesul oaspeţilor, pe care s-au pariat sume mari de bani. UEFA a demarat o anchetă, rămasă însă fără rezultat.

Trucaj şi în Germania?

Un alt meci suspectat că ar fi fost aranjat este şi Borussia Dormund - Marseille, scor 2-3, jucat marţi seară. Francezii au înscris de două ori în ultimele cinci minute şi s-au calificat în optimi în dauna grecilor de la Olympiacos. „Axa franco-germană este încă în acţiune. De această dată a trimis-o pe Olympiacos în Liga Europa", a scris cotidianul grec „Sport Day".

Metoda, aplicată cu succes şi în România

Rezultatele de aseară nu reprezintă o noutate pentru lumea fotbalului. De exemplu, în 1978, FC Scorniceşti, club condus de Dumitru Dragomir, a câştigat cu 18-0 şi a obţinut promovarea în Divizia B la golaveraj. În anii '70, Dinamo a furat un titlul Craiovei în acest mod: „În 1973, spre final, noi aveam meci la Arad, cu UTA, iar Dinamo - la Cluj, cu Universitatea. Dinamo şi-a amânat meciul, ca să jucăm noi primii. Am dat gol prin Ţarălungă, dar ne-a fost anulat. Am pierdut cu 0-1. După aceea, Dinamo a câştigat la Cluj cu 5-1, exact atât cât avea nevoie ca să ia titlul la golaveraj, cu un gol în faţa noastră".

Vida (stânga) îi face cu ochiul lui Gomis după golul cinci
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite