Cristi Chivu: „Nu mai vreau să joc fundaş stânga!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5 milioane de euro  este salariul anual  al lui Cristi Chivu la Inter Milano
5 milioane de euro este salariul anual al lui Cristi Chivu la Inter Milano

Sătul de critici, sâcâit de probleme medicale şi nervos din cauza rezultatelor echipei, Cristi Chivu a izbucnit, considerând că e nedreptăţit.

Cristi Chivu a răbufnit! Sătul să tot fie criticat de presă şi înjurat de fani pentru ceea ce face pe terenul de joc, românul a oferit explicaţii privind evoluţia sa la Inter. Astfel, el a recunoscut că a greşit atunci când a acceptat să joace pe postul de fundaş lateral şi că acest lucru îl epuizează mental.

„De patru ani tot spun că eu sunt fundaş central. Încercaţi să-l puneţi pe Maicon pe centru şi vedeţi cum reacţionează sau puneţi-l pe Samuel fundaş lateral. Pot să joc astfel, dacă e nevoie. Fac trei jocuri foarte bune ca fundaş lateral, dar să joc patru sezoane în bandă e deja prea mult pentru mine din punct de vedere mental. Ăsta nu e postul meu", a spus Cristi Chivu pentru presa italiană.

Ranieri: „Aşa zice în fiecare an"

La nici 24 de ore după aceste afirmaţii, românul a primit replica din partea tehnicianului Claudio Ranieri. Acesta i-a transmis că nu are rost să se mai plângă, deoarece va juca tot în bandă şi de acum încolo. „Chivu zice asta în fiecare an, dar, evident, karma lui este de a juca fundaş stânga. Dacă Inter a câştigat atâtea trofee până acum, acest lucru se datorează şi disponibilităţii lui", a spus Claudio Ranieri. Inter Milano joacă, astăzi, în campionat, împotriva Cataniei, dar Chivu nu va evolua. Motivul? Ranieri a decis să-l menajeze.

Ambele glezne „în piuneză"

„Chivu a avut o problemă la gleznă şi nu vreau să riscăm pentru a-l avea la dispoziţe, marţi, la partida cu Lille din Liga Campionilor", a precizat tehnicianul.

Chivu a jucat accidentat în ultimele patru partide ale formaţiei sale, iar pauza cauzată de întâlnirile internaţionale a picat la fix. „Am jucat patru meciuri în zece zile, cu o gleznă care nu era în cea mai bună formă. Adevărul este că nu am o problemă la aceeaşi gleznă, ci am suferit o entorsă la cealaltă. Ambele mele glezne au probleme, dar muncesc pentru a mă obişnui cu disconfortul. Este nevoie de timp pentru ca glezna să se refacă, aşa cum era la început", a povestit fundaşul, care mai are contract cu Inter până în vara anului viitor.

Români în Serie A

Cesena schimbă sistemul. Pentru a-l pune mai bine în valoare pe Adrian Mutu, care nu a marcat decât un gol în cinci meciuri, Marco Giampaolo va modifica aşezarea echipei sale la meciul cu Fiorentina. 4-3-3 se va transforma în 4-3-1-2, iar românul va fi utilizat fie ca al doilea vârf, fie ca mijlocaş.

Torje, la mare căutare. Cumpărat de Udinese în vară, de la Dinamo, Gabi Torje are şanse mici să mai rămână în Italia. După Valencia şi Sevilla, şi Arsenal se arată interesată de mijlocaşul de 21 de ani. „«Messi de România» a intrat în atenţia managerului Arsene Wenger", a scris cotidianul „The Sun".

Radu, febleţea lui Villas-Boas. Site-ul tuttosport.com a anunţat că Ştefan Radu (Lazio) a intrat în atenţia tehnicianului englezilor şi că e dorit de Chelsea. Reprezentanţii londonezilor au luat legătura şi cu impresarul Victor Becali, pe care l-au chemat la discuţii în următoarele săptămâni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite