Fotbal-Trapattoni (Irlanda): Nu suntem cunoscuţi, dar suntem războinici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irlanda pleacă cu şansa a doua în meciul de baraj cu Franţa, pentru calificarea la CM 2010, cu prima manşă programată sâmbătă la Dublin, dar selecţionerul Giovanni Trapattoni se bazează pe dorinţa de luptă şi afirmare a jucătorilor irlandezi.

''Nu suntem cunoscuţi, dar suntem războinici. Franţa este echivalentă la fotbal cu La Scala la operă. Dar, fotbalul nu este o ştiinţă, nu este matematică. Nu este suficient să fii mai puternic, pentru a câştiga'', a declarat Trapattoni, selecţionerul Irlandei, pentru Gazzetta dello Sport.

Italianul admite diferenţa pe plan tehnic între Irlanda şi Franţa, dar a evocat experienţa sa pe când antrena Inter. ''Această provocare îmi aminteşte de derby-urile milaneze, Inter-ul meu cu AC Milan-ul fenomenelor Van Basten, Gullit şi Sacchi pe bancă. Inabordabili, din punct de vedere tehnic. Dar uitaţi-vă la bilanţ, cine a câştigat mai des: Inter-ul meu ştia să muşte!''.

Trapattoni îşi doreşte un arbitraj corect şi lansează un avertisment către FIFA. ''Vreau să reamintesc FIFA că Giovanni Trapattoni poartă încă cicatricele lăsate de arbitrul Moreno la CM 2002 (Italia a fost eliminată în optimi de Coreea de Sud, 2-1, după prelungiri, meci în care italienii au contestat vehement arbitrajul). M-am fript o dată, e suficient''.

Antrenorul italian şi-a reamintit şi momentele în care juca împotriva lui Pele şi le cere jucătorilor săi curaj şi determinare. ''Trap jucătorul l-a înfruntat pe Pele fără frică. Cu îndrăzneală şi curaj. Asta vreau să văd eu la Irlanda mea''
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite